Γευσιγνωσία Φαγητών στο KES College


Σε συνδυασμό με Βραβευμένα Κρασιά του οινοποιείου «Οίνου Γη - Κτήμα Βασιλειάδη»

Η Σχολή Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών του KES College, η οποία πρωτοπορεί από το 1995 με καινοτόμα Προγράμματα Σπουδών, πραγματοποίησε με επιτυχία γευσιγνωσία νέων, πειραγμένων φαγητών από Κυπριακούς μεζέδες σε συνδυασμό με βραβευμένα  κρασιά που επιλέχτηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό.

Συγκεκριμένα, τα Προγράμματα Σπουδών Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, οργάνωσαν τη γευσιγνωσία αυτή επιλέγοντας και παρουσιάζοντας εννέα νέες συνταγές από την Κυπριακή κουζίνα σε μοντέρνα έκδοση όπως αυτή δεν έγινε ποτέ!

Ανάμεσα στα εδέσματα που είχαν προταθεί, επιλέγηκαν τρία ορεκτικά, τρία κυρίως φαγητά και τρία επιδόρπια, σύνολο εννέα, τα οποία ετοιμάστηκαν από τους τελειόφοιτους φοιτητές της Σχολής υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους. Αυτά τα εννέα πιάτα συνδυάστηκαν με εννέα βραβευμένα κρασιά του γνωστού οινοποιείου «Οίνου Γη - Κτήμα Βασιλειάδη» από το όμορφο  χωριό, το Όμοδος. Οι συνδυασμοί τελικά είχαν γίνει εικοσιεπτά ώστε να συνδυάσουν οι προσκεκλημένοι συνδαιτημόνες ποιο φαγητό ταιριάζει καλύτερα με το κάθε κρασί.

Η όλη διαδικασία ήταν μία τελετουργία με παρεμβάσεις από ειδικούς στο είδος ανθρώπους, όπως τον κ. Davide Iori, ειδικό Sommelier της Ferrari, ο οποίος ήταν καλεσμένος από την Ιταλία και παρουσίασε τους συνδυασμούς, ως επίσης και από άλλους επαγγελματίες του κλάδου από την Κύπρο.

Το Οινοποιείο «Οίνου Γη -Κτήμα Βασιλειάδη», το οποίο διατηρεί κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους οινοποίησης και εμφιάλωσης,  πρόσφερε 7 διαφορετικά βραβευμένα κρασιά του, τη Ζιβανία καθώς επίσης και την πλέον ξακουστή Κουμανταρία του.

H Γευσιγνωσία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 στο KES College από ομάδα γευσιγνωστών από το χώρο της ποτοποιίας και της γαστρονομίας, οι οποίοι δοκίμασαν όλα τα φαγητά και ποτά και συμμετείχαν σε ερωτηματολόγια που ετοίμασε το ερευνητικό κέντρο KES Research Centre Ltd. Η βαθμολόγηση γινόταν από τον κάθε συμμετέχοντα ηλεκτρονικά. Το ερευνητικό κέντρο θα επεξεργαστεί τις απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτηματολόγια, θα τις αναλύσει και θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα σύντομα.

Με αυτή την εκδήλωση, το KES College, σε συνεργασία με άλλους φορείς, συμβάλλει στην ενίσχυση της προσπάθειάς του για αναβίωση της σωστής γευσιγνωσίας με την ανάδειξη συνδυασμών φαγητών και ποτών προς την Κυπριακή αλλά και τη Διεθνή αγορά.

Το KES College απευθύνει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους καταξιωμένους εμπειρογνώμονες της Ομάδας Γευσιγνωσίας που συμμετείχαν στη δοκιμή αυτή ως επίσης και προς το οινοποιείο «Οίνου Γη -Κτήμα Βασιλειάδη» για την ευγενική παραχώρηση των κρασιών αλλά και τη συνεργασία του.

# # #
If you would like more information about this topic, please contact Panayiotis Hadjisymeou – School of Hospitality and Culinary Arts-KES COLLEGE at 00357 22875737 or email at Culinary.arts@kes.ac.cy .




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










758