Εκπαίδευση φοιτητών Διπλώματος Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου στις υποδομές του Ογκολογικού Τρ. Κύπρου


Εξειδίκευση στην Ανασύσταση και Διάλυση Χημειοθεραπευτικών Φαρμάκων 

Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας και της γραπτής συμφωνίας ανάμεσα στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και το KES College, πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών του Προγράμματος Σπουδών «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου», από το Δεκέμβριο του 2022 μέχρι το Μάρτιο 2023, στις υποδομές του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου.

Το Αξιολογημένο/Πιστοποιημένο, από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), Πρόγραμμα Σπουδών «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου (2 έτη, Δίπλωμα)» προσφέρει εξειδίκευση και επιστημονικές γνώσεις στους φοιτητές του, για την πλήρη κατανόηση των χαρακτηριστικών των φαρμάκων που υπάρχουν στο Φαρμακείο, αλλά και εξειδίκευση στις εργασίες Τμημάτων Ανασύστασης και Διάλυσης Χημειοθεραπευτικών Φαρμάκων, τα οποία εντοπίζονται στα Ογκολογικά Νοσοκομεία και Μονάδων Παρεντερικής Χορήγησης.

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και το KES College, το Σεπτέμβριο του 2022, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την αμοιβαία προσφορά στην επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών Βοηθών (Τεχνικών) Φαρμακείου, μέσω της παραχώρησης των υποδομών, των κλινικών και άλλων τμημάτων του Κέντρου για σκοπούς πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης των φοιτητών του Προγράμματος.

Οι συναντήσεις διοργανώθηκαν υπό μορφή ξεναγήσεων, διαλέξεων, επιδείξεων και πρακτικής εφαρμογής, ενώ υπεύθυνη για την κατάρτιση ήταν η κα. Σταυρούλα Θεοφάνους - Κιτηρή, Προϊστάμενη Φαρμακείου, στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου. Η εκπαίδευση εστιάστηκε κυρίως στους κανόνες λειτουργίας της άρτιας εξοπλισμένης κεντρικής μονάδας διάλυσης χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, στην άσηπτη τεχνική στο «καθαρό» δωμάτιο (clean room), στην καταγραφή και ερμηνεία πρωτοκόλλων χημειοθεραπείας, καθώς και στο χειρισμό και την προετοιμασία του σχήματος χημειοθεραπείας. Επιπλέον, οι φοιτητές έλαβαν πολύτιμες γνώσεις και εξασκήθηκαν στα μέτρα προστασίας και διαχείρισης επικίνδυνων ατυχημάτων με κυτταροτοξικά φάρμακα. Η πιο πάνω εκπαίδευση αποτελεί μια εξαιρετικής σημασίας ευκαιρία που έχουν οι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου» του KES College για την απόλυτη, επιστημονική εξειδίκευσή τους, η οποία τους καθιστά τους πλέον κατάλληλους υποψήφιους για μια θέση στα Τμήματα Ανασύστασης και Διάλυσης Χημειοθεραπευτικών Φαρμάκων, σε Μονάδες Παρεντερικής Χορήγησης, ακόμα και σε Νοσοκομειακά Φαρμακεία, προδιαγράφοντας μια λαμπρή και επιτυχημένη καριέρα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










875