Εκδήλωση KES College με τον Δρα Αλέξη Καλαβά, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΟΚΥπΥ


Την Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, τα Αξιολογημένα Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών που οδηγούν σε Πτυχίο Διοίκησης Ιατρικών Επισκεπτών και Δίπλωμα Βοηθού (Τεχνικού) Φαρμακείου του KES College, με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν το Δρα Αλέξη Καλαβά, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), για την παραχώρηση ομιλίας με τίτλο: «Ο ρόλος του Επαγγελματία Υγείας στον ΟΚΥπΥ: Ιατρικός Επισκέπτης και Βοηθός (Τεχνικός) Φαρμακείου». Στην εκδήλωση συμμετείχε και η κα Άντρια Καλαθά, Διοικητική Λειτουργός Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πέραν των φοιτητών και καθηγητών των Προγραμμάτων Σπουδών του KES College και αρκετοί απόφοιτοι Ιατρικοί Επισκέπτες και Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου. Επιπλέον, το οργανωμένο σύνολο των επαγγελματιών Ιατρικών Επισκεπτών, εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Κύπρου (Σ.Ι.Ε.Κ.), κα Ξένια Χριστοφορίδη, η οποία συμμετείχε με τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες της στη συζήτηση που ακολούθησε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των καθηκόντων του Διευθυντή ΠΦΥ του ΟΚΥπΥ, του ρόλου των Προσωπικών Ιατρών του ΟΚΥπΥ, καθώς και των εργασιών των Κέντρων Υγείας στην Κύπρο. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, γύρω από την αλληλεπίδραση μεταξύ των λειτουργών του ΟΚΥπΥ και των επαγγελματιών υγείας, εστιάζοντας και στην προσωπική εμπειρία του Δρ. Καλαβά, ως Προσωπικός Ιατρός, ο οποίος είναι ενταγμένος στο ΓεΣΥ. Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επαγγελματίας Ιατρικός Επισκέπτης κατά τη συνεργασία του με τον ιατρό, στα πλαίσια της επιστημονικής ενημέρωσης που του παρέχει. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την επίδραση της πιο πάνω ενημέρωσης από τον Ιατρικό Επισκέπτη, ως προς την επιλογή του κατάλληλου φαρμακευτικού σκευάσματος ή σχήματος θεραπείας που θα επιλέξει ο ιατρός για τον ασθενή του. Τέλος, ο Δρ. Καλαβάς απάντησε σε όλες τις απορίες των φοιτητών τονίζοντας ότι η επίτευξη της άριστης συνεργασίας με τους πιο πάνω επαγγελματίες υγείας αποσκοπεί αποκλειστικά στη βελτίωση της υγείας των ασθενών.

Οι φοιτητές είχαν την εξαιρετικής σημασίας ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα τόσο σημαντικό στέλεχος των Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με κάθε πτυχή της αλληλεπίδρασης που θα κληθούν να έχουν στο μελλοντικό τους επάγγελμα, για το οποίο εξοπλίζονται με γνώσεις, δεξιότητες αλλά και πολύτιμες εμπειρίες από τα πρώτα στάδια των σπουδών τους στο KES College.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1040