Μνημόνιο συνεργασίας Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου - KES College


Το KES College, μέσω του Προγράμματος Σπουδών «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου» και το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο προχώρησαν την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, επισφραγίζοντας τη μακροχρόνια συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια. Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στις εγκαταστάσεις του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό.

Εκ μέρους του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Ιατρικός Διευθυντής, Καθηγητής Δρ. Νίκος Ζαμπόγλου και εκ μέρους του KES College, ο κ. Πέτρος Στυλιανού, Γενικός Διευθυντής. Παρόντες ήταν η κα. Μαρίνα Μαρκίδου, Διευθύντρια του Φαρμακευτικού Τμήματος, ο κ. Ανδρέας Καζαμίας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαίδευσης του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου και η Δρ. Ανδρούλλα Μηλιώτου, Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου» του Κολλεγίου.

To Πρόγραμμα Σπουδών «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου» (Δίπλωμα, 2 έτη) του KES College είναι Αξιολογημένο - Πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και αποτελεί το μοναδικό στο είδος του Πρόγραμμα Σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παγκυπρίως. Το Πρόγραμμα προσφέρει την απόλυτη εξειδίκευση για τη στελέχωση Τμημάτων Ανασύστασης και Διάλυσης Χημειοθεραπευτικών Φαρμάκων, τα οποία εντοπίζονται στα Ογκολογικά Νοσοκομεία.

Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο αποτελεί ένα υπερσύγχρονο θεραπευτικό κέντρο, κατηγορίας Πολυκλινικής, με προσφερόμενες υπηρεσίες στις ειδικότητες της Ακτινοδιαγνωστικής, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας και Πυρηνικής Ιατρικής. Στο Κέντρο εργοδοτείται άρτια εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό παρέχοντας ιατρικές και ακαδημαϊκές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα αποτελεί Κέντρο Αριστείας. Επιπλέον, το Φαρμακευτικό Τμήμα του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στελεχώνεται αποκλειστικά από πέντε (5) Βοηθούς (Τεχνικούς) Φαρμακείου, οι οποίοι είναι όλοι απόφοιτοι του KES College, γεγονός που θεμελιώνει την πολυεπίπεδη και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών.

Η γραπτή συμφωνία προσβλέπει, μεταξύ άλλων, στην πραγματοποίηση θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης των φοιτητών του KES College στις υποδομές του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης κοινών δράσεων ως επίσης και ανάπτυξη κοινών ερευνητικών έργων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1642