Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών KES College: Εκδηλώσεις για προώθηση της Βιώσιμης Γεωργίας/ Κηποτεχνίας


Το KES RESEARCH CENTRE σε συνεργασία με τη Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College, στο πλαίσιο του έργου LIFEAgrOassis πραγματοποιεί ανοικτή εκδήλωση στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 στη Lambrou Agro Ltd,  Λεωφόρο Γιάννου Κρανιδιώτη 223, 2235  Λατσιά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν δύο δράσεις για την αύξηση της γονιμότητας των εδαφών και την προστασία της γεωργικής παραγωγής της Κύπρου από την ερημοποίηση και την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράσεις είναι:

1. Ανάπτυξη φυτοφράκτων σε υποβαθμισμένη γη - Σταματάμε τη διάβρωση. Αυξάνουμε τη βιοποικιλότητα των αγροοικοσυστημάτων.

Θα γίνει παρουσίαση για την προετοιμασία με καινοτόμες μεθόδους βαθύρριζων καρποφόρων  και μελισσοκομικών φυτών στο φυτώριο και η εγκατάσταση τους στις άκρες των χωραφιών και των αγροτικών δρόμων. Ειδικότερα, θα παρουσιαστεί η μέθοδος των Root Training Tubes (RTT) που εφαρμόζεται σε φυτώρια για πρώτη φορά στην Ευρώπη και υλοποιείται από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών.  

2. Μειωμένη κατεργασία εδάφους στα σιτηρά και στα καρποφόρα δένδρα - Κόβουμε τα ζιζάνια και τα χρησιμοποιούμε για εδαφοκάλυψη. Προστατεύουμε από την ξηρασία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Θα παρουσιαστεί η αξιολόγηση της αγροτικής γης που προσφέρθηκε για τις ανάγκες του έργου και η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί ώστε να σταματήσει η επιβλαβής διατάραξη του εδάφους.

Για την δωρεάν παρακολούθηση των πιο πάνω παρουσιάσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα https://forms.gle/X42jr24pcAcX9LkA8  ή στο τηλέφωνο 99 919119.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μέσω MSTEAMS και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συνδεθούν στον πιο κάτω σύνδεσμο: Click here to join the meeting

Meeting ID: 332 137 356 607
Passcode: X63A6F

Για την προώθηση της βιολογικής καλλιέργειας, η Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College (Βιολογική Παραγωγή και Κηποτεχνία - Σχεδιασμός Κήπου) θα συμμετέχει ως υποστηρικτής στο 1ο Βιολογικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023  στην Κοινότητα Δένειας από τις 15:00-23:00.

Το 1ο Βιολογικό Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην κοινότητα Δένειας  ένα χωριό πρότυπο και καινοτόμο, με το 70% των γεωργικών εκτάσεων ενταγμένο στην Βιολογική Γεωργία.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών και το Τμήμα Γεωργίαςκαι πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρου Ξενοφώντος.

Το Τμήμα Γεωργίας όρισε την εβδομάδα 23 - 30 Σεπτεμβρίου 2023 ως την εβδομάδα αφιερωμένη στην Βιολογική Γεωργία και τα Βιολογικά Προϊόντα.

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα με κυπριακά βιολογικά προϊόντα, θα υπάρχει πλούσιο φαγητό και θα πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά. Το μουσικό σχήμα της Βασιλικής Χατζηαδάμου θα χαρίζει στους παρευρισκόμενους μουσική ψυχαγωγία και διασκέδαση
Comments (0)

Add a new comment:Newsletter


446