Συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις είχε η ηγεσία του Κινήματος "Αλληλεγγύη"


Συνάντηση με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ είχε το πρωί στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Αλληλεγγύη, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την Πρόεδρο Δρα. Ελένη Θεοχάρους, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, κ. Πόλυ Παλλήκαρο, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, και τον Εκπρόσωπο Τύπου, κ. Γιάννη Σελινόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Αλληλεγγύη:
"Στη συνάντηση συζητήθηκαν εγγενή προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Δημόσια Παιδεία στην Κύπρο, η ανάγκη εκσυγχρονισμού της, και δύο συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί.
Σε ότι αφορά το θέμα εισδοχής φοιτητών των ιδιωτικών σχολείων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ, σημειώνουμε τα εξής:

  • Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δημιουργεί ανισότητες σε βάρος κάποιων μαθητών του Δημοσίου, ωστόσο δεν θα επιθυμούσαμε αυτή τη στιγμή να αποστερήσουμε από μαθητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν στον τόπο τους.
  • Καλούμε τα Πανεπιστήμια να σεβαστούν τις Βασικές Δημοκρατικές Αρχές της Ισότητας και δίκαιης αντιμετώπισης όλων των παιδιών, και να ορίσουν ανώτατο αριθμό εισακτέων με πιστοποιητικά εκπαίδευσης άλλων ευρωπαϊκών χωρών αλλά και μαθητών δημοσίων σχολείων της ΚΔ που είτε απέτυχαν, είτε δεν έδωσαν εισαγωγικές εξετάσεις αλλά κατέχουν ξένα πιστοποιητικά εκπαίδευσης.
  • Πάγια θέση μας είναι ότι ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνιμα στα πλαίσια εκσυγχρονισμού της Παιδείας με την κατάργηση των εξετάσεων όπως γίνονται σήμερα  και την θεσμοθέτηση Κυπριακού Γενικού Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης, προσαρμοσμένου στην κυπριακή πραγματικότητα και επιτρέποντος την εισαγωγή των φοιτητών μας σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.

Σε ότι αφορά το Συνταξιοδοτικό το οποίο από τον Οκτώβριο του 2011 έχει αλλάξει και έχει δημιουργήσει δημόσιους υπαλλήλους πολλών ταχυτήτων σε σχέση με τα ωφελήματα τους κατά την αφυπηρέτηση τους, σημειώνουμε τα εξής:

  • Θα πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα των Ταμείων Προνοίας και των συντάξεων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, διότι μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων αδικείται δραματικά.
  • Προς την κατεύθυνση αυτή θα εγγράψουμε σχετικό θέμα στη Βουλή".



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










744