ΔΗΣΥ: Σε ποιον βαθμό στηρίζει και είναι έτοιμο να βοηθήσει το ΑΚΕΛ για υλοποίηση των τετραμήνων;


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Κυριάκος Χατζηγιάννης και το μέλος κ. Γιώργος Κάρουλλας αντίστοιχα κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου σχολίασαν τις εξελίξεις στην Παιδεία, όπως καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης δήλωσε ότι, «με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει και πάλι κλίμα και αναστάτωση στον τομέα της εκπαίδευσης και μάλιστα σε θέματα που αφορούν τα τετράμηνα. Θέλω να πω ότι στο πλαίσιο ενός διαλόγου, ενός προβληματισμού ο οποίος διήρκησε για αρκετούς μήνες, έχουν εμπλακεί όλοι, είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους, η πολιτεία αυτή στο σύνολό της, έχει πάρει μια απόφαση. Έχει περάσει μια νομοθεσία η οποία με πλειοψηφία σήμερα είναι νόμος αυτής της πολιτείας. Καλούμαστε λοιπόν πάνω απ’ όλα οι πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουμε, πάντοτε σ’ ένα κλίμα και πνεύμα ενότητας, στην καλή λειτουργία του κράτους, να βοηθούμε και την εκτελεστική εξουσία με σκοπό τη σωστή εφαρμογή των τετραμήνων στην προκειμένη περίπτωση ή της ευρύτερης μεταρρύθμισης.

Δεν χωρούν διαφορετικές προσεγγίσεις, άλλες νοοτροπίες οι οποίες στο τέλος της μέρας δεν βοηθούν στην εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας. Θέλω να καλέσω ξεκάθαρα και κρυστάλλινα το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις να προχωρήσει σε τοποθέτηση. Σε ποιον βαθμό στηρίζει και είναι έτοιμο να βοηθήσει την υλοποίηση αυτής της μεταρρύθμισης, το σεβασμό αυτής της νομοθεσίας που θ’ αποφέρει στα παιδιά μας και πάνω από όλα στο δημόσιο σχολείο εκείνο ακριβώς το ζητούμενο. Ν’ αναβαθμίσουμε τα αποτελέσματα είτε αυτά είναι μαθησιακά είτε αυτά είναι αποτελέσματα ευρύτερα των παιδιών και να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο. Δυστυχώς η σιωπή του ΑΚΕΛ είναι άξια ερωτημάτων και θα πρέπει και αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα. Δεν μπορεί οι πολλοί μέσω της σιωπής αυτού του κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, πολλοί να βασίζουν τις δικές τους άλλες αποφάσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Κάρουλλας είπε ότι «έχουμε μπροστά μας μια βασική μεταρρύθμιση η οποία έχει ψηφιστεί και η οποία για πρώτη φορά θέτει την αξιολόγηση πάνω σ’ ένα θεσμικό πλαίσιο όπως υπαγορεύουν οι σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι. Αυτή την καινοτομία, που εισάγεται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να τη διαφυλάξουμε στο τραπέζι του διαλόγου κι αυτή είναι η έκκλησή μας, να σταματήσει η όποια αντιπαλότητα και να συμβάλλουμε όλοι δημιουργικά για να ενδυναμώσουμε τα μαθησιακά αποτελέσματα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας και πρώτιστος στόχος μας ως Δημοκρατικός Συναγερμός, είναι το παιδί και η αύξηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων».

Link δηλώσεων: http://youtu.be/Ut8NyJykIQ4




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










748