Συνάντηση ΔΗΣΥ - εκπαιδευτικών οργανώσεων


Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, τον κ. Κυριάκο Χατζηγιάννη, την κ. Αννίτα Δημητρίου και τον κ. Γιώργο Κάρουλλα αλλά και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου κ. Χαράλαμπο Σταυρίδη, με αντιπροσωπεία των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είχαμε σήμερα συνάντηση και με τις τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου συζητήσαμε διάφορα θέματα που μας έχουν θέσει. Τονίσαμε ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Αυτό τον διάλογο θα πρέπει όχι μόνο να τον ενισχύσουμε, θα πρέπει να τον διευρύνουμε, με τρόπο που να είναι πραγματικά αποτελεσματικός, καρποφόρος, προκειμένου όλα τα προβλήματά μας, όλες οι διαφορετικές απόψεις να βρίσκουν έδαφος σε αυτό το πλαίσιο διαλόγου και να βρίσκουμε λύσεις σε οτιδήποτε εμφανίζεται ως πρόβλημα παιδείας ή πρόβλημα εκπαίδευσης. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε και για το γεγονός ότι έχουν ζητήσει αυτή τη συνάντηση. Ακούσαμε τα προβλήματα τα οποία έχουν θέσει, για τα οποία υπάρχει πάντοτε προβληματισμός. Προβλήματα όπως τα εργασιακά που σχετίζονται με τους νεοεισερχόμενους είναι θέματα τα οποία τα οποία πάντοτε στο πλαίσιο διαλόγου αλλά ευρύτερα στο πλαίσιο της συνολικής διοίκησης και όλων των εργαζομένων του δημοσίου τομέα.
Θα υπάρξει εκεί περαιτέρω συζήτηση όταν και εφόσον εργοδότες μαζί με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους θα καταλήξουν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας, εμείς είμαστε έτοιμοι ν’ αρχίσουμε και το δικό μας προβληματισμό, στα συμφωνημένα. Άρα λοιπόν αποδεικνύεται του λόγου το αληθές, ότι με ψυχραιμία όλα μπορούμε να τα δούμε συζητώντας ο ένας με τον άλλο. Επίσης για το δεύτερο θέμα που μας έχουν θέσει και αφορά ουσιαστικά το σύστημα εισδοχής στα πανεπιστήμια κυρίως για άτομα που έρχονται εκτός από το δημόσιο σχολείο, θέλουμε να πούμε ότι και εδώ θα πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος, ένας προβληματισμός πάντοτε με γνώμονα να υπερασπιστούμε την αρχή της ίσης αντιμετώπισης των πολιτών, των μαθητών μας, αλλά πολύ δε περισσότερο και την έννοια που όλοι έχουμε, τόσο για το δημόσιο όσο και για το δημόσιο πανεπιστήμιο να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να μη χάνουμε πολύ δυνατούς μαθητές, φοιτητές. Αυτά θα πρέπει να συζητηθούν στη βάση αρχών του δικαίου, στη βάση όμως του διαλόγου».

Link δηλώσεων: http://youtu.be/MySKCn6G73k 

Από την πλευρά του o Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας μιλώντας εκ μέρους και των τριών οργανώσεων, τόνισε ότι:
«Θέλω εκ μέρους και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο και τους βουλευτές του ΔΗΣΥ που μας έχουν δεχθεί και έχουν ακούσει τις θέσεις μας για σοβαρά θέματα τα οποία, πρέπει να πω ότι απασχολούν για αρκετά χρόνια και τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις αλλά και γενικά, τους υπαλλήλους του κρατικού τομέα. Το πρώτο ζήτημα αφορά τη συνταξιοδοτική εκκρεμότητα και αφορά συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς αλλά και γενικά τους κρατικούς υπαλλήλους οι οποίοι μονιμοποιούνται από το 2011 και δυστυχώς μέχρι σήμερα για οχτώ ολόκληρα χρόνια, δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα συνταξιοδοτικό σχέδιο, καθώς επίσης και το δεύτερο ζήτημα το οποίο αφορά τις ενέργειες των δυο δημοσίων πανεπιστημίων της Κύπρου να δεχθούν αιτήσεις για να εισάγουν φοιτητές για όσους κατέχουν  GCE ή οποιαδήποτε άλλες ισοδύναμες εξετάσεις. Πρέπει να πω ότι εξηγήσαμε εδώ στο Δημοκρατικό Συναγερμό ότι πάνω από όλα πρέπει να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα παιδιά τα οποία παρακάθονται στις Παγκύπριες εξετάσεις, σεβασμός στο δημόσιο σχολείο και επίσης να υπάρξει σεβασμός στην αρχή της ισότητας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας.  

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










911