Αβέρωφ: Ο τομέας των ιδιωτικών πανεπιστημίων δημιουργεί προστιθέμενη αξία στον τόπο μας


Συνάντηση με εκπροσώπους ιδιωτικών πανεπιστημίων 

Με εκπροσώπους ιδιωτικών πανεπιστημίων συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον τομέα των ιδιωτικών πανεπιστημίων καθώς και ο προγραμματισμός για την περαιτέρω ενίσχυσή του. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο τομέας των ιδιωτικών πανεπιστημίων, προσφέρει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Μπορεί να καταστεί ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομικής μας ανάπτυξης. Ένας τομέας που απασχολεί μορφωμένο κόσμο, πτυχιούχους, σε μια χώρα που η πλειοψηφία των πολιτών είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών τίτλων, master και διδακτορικών. Πέραν αυτού μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές πηγές ξένου συναλλάγματος, γιατί υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης της ροής ξένων φοιτητών. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίξαμε την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτόν τον τομέα γιατί δημιουργεί προστιθέμενη αξία στον τόπο μας.

Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών πανεπιστήμιων για να δούμε πως θα ενισχύσουμε τα κίνητρα προς όφελος του συνόλου της οικονομίας του τόπου. Ο κάθε ξένος φοιτητής πέρα από τη συνεισφορά του όσο αφορά το ΑΕΠ με την αποφοίτησή του είναι ένας πρεσβευτής για πάντα, για τον τόπο μας. Επιπρόσθετα δίνεται η ευκαιρία και στα παιδιά μας αντί να ξενιτεύονται για να αποκτήσουν τα πτυχία τους, μένουν στον τόπο τους αποκτώντας ποιοτική ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση». 

Link δήλωσης: https://youtu.be/m4fHPWL2Tw8




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










774