Κ. Χατζηγιάννης: Παρακολουθούμε την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών


Με γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης αναφέρει:  

«Εύχομαι σε όλες και όλους τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία στις εξετάσεις των διορισίμων. Είναι γνωστό πως ο θεσμός αυτός, στόχο έχει να δίνει την ευχέρεια σε όλους τους επίδοξους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από το έτος απόκτησης του πρώτου πτυχίου τους, να διεκδικούν άμεσα ή σχεδόν άμεσα διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο θεσμός αυτός έχει ήδη λάβει θετικά σχόλια τόσο από την κοινωνία όσο κυρίως από το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Έχει αυξήσει την επιθυμία των υποψηφίων εκπαιδευτικών, για να επιδιώξουν να διοριστούν και να εργαστούν στο δημόσιο σχολείο.

Με την εφαρμογή και από την αρχική έως τώρα πορεία του θεσμού αυτού διαφαίνεται πως ήδη αυξάνεται η θέληση όλων των εκπαιδευτικών, νεοεισερχόμενων κι εμπείρων, για αντιμετώπιση και λύση πολλών μαθησιακών και παραβατικών θεμάτων. 

Παράλληλα, θα ήθελα να βεβαιώσω όλους, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλους εμπλεκόμενους στα της εκπαίδευσης ότι παρακολουθούμε σε διαρκή βάση την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε εισήγηση, με σκοπό τη καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας. Είναι αναντίρρητο γεγονός πως η σύζευξη των νέων, καινοτόμων ιδεών με την εμπειρία έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Με αυτές τις σκέψεις και με πλήρη εμπιστοσύνη στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου της Κύπρου, εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1247