Πασχαλινό μήνυμα Κ. Χατζηγιάννη: Αξίζει σε όλους σας ένα τεράστιο, ένα μεγάλο εύγε


Σε Πασχαλινό Μήνυμα του ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης.αναφέρει: 

«Αξιωνόμαστε και φέτος με τη βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα! Την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης που μας οπλίζει με δύναμη, μας διδάσκει την υπομονή και την καρτερία και την αντοχή στις κακουχίες των δύσκολων ωρών.

Η Ανάσταση του Χριστού μας, έρχεται μετά την κορύφωση του Θείου Δράματος. Της άδικης καταδίκης και της σταυρικής θυσίας του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Και από το υπέρλαμπρο φως της Ανάστασης γεννιέται η Αλήθεια και η Ελπίδα!

Τα μηνύματα εδώ και περίπου δύο χιλιάδες χρόνια παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα. Διερχόμεθα την Αγία Εβδομάδα των Αγίων Παθών του Κυρίου μας.  Οι καμπάνες της Ανάστασης θα μας καλέσουν την ερχόμενη Κυριακή, την Κυριακή του Πάσχα να ανοίξουμε τις καρδιές μας προς τον συνάνθρωπό μας. Να αγκαλιάσουμε όλο τον κόσμο, όλους τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα αυτούς, που υποφέρουν εξαιτίας της καταστροφικής πανδημίας του κοροναϊού, που αφαιρεί αλύπητα τις ζωές των συνανθρώπων μας, ενώ άλλους τους αναγκάζει να δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους  στα νοσηλευτήριά μας. Η σκέψη μας στρέφεται με συγκίνηση σε όσες οικογένειες έχασαν από τη θανατηφόρο πανδημία εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα δικούς τους πολυαγαπημένους ανθρώπους. Στρέφεται, επίσης, στις οικογένειες εκείνων των συνανθρώπων μας των οποίων οι αγαπημένοι τους δίνουν την ύστατη μάχη, για να κρατηθούν στη ζωή μέσα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων Αναφοράς της χώρας μας.

Με θαυμασμό, αγάπη και τεράστια εκτίμηση, στρέφουμε τη σκέψη μας αυτές τις δύσκολες και επικίνδυνες για την υγεία μας μέρες στους σύγχρονους ήρωές μας, που δεν μπορεί να είναι άλλοι από το ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, γραμματειακό, εργατικό προσωπικό αλλά και τα πληρώματα των ασθενοφόρων των νοσοκομείων μας, που με πρωτοφανές θάρρος, αλτρουϊσμό και άψογο επαγγελματισμό διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή τους ρίχτηκαν στη πρώτη γραμμή εδώ και εβδομάδες, για να νικήσουν τον αόρατο εχθρό, την πανδημία. Υπερέβαλαν εαυτόν σώζοντας ζωές συνανθρώπων μας! Είναι αδύνατο να βρει κανείς λέξεις, για να τους ευχαριστήσει! Είθε ο Θεός να τους προστατεύει και να τους έχει πάντα καλά και αυτούς και τις οικογένειές τους!

Προς τους αγαπητούς, αγαπητές εκπαιδευτικούς:  Επιθυμώ από τα βάθη της καρδιάς μου, να σας εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήριά μου αλλά και τον απέραντο θαυμασμό και την εκτίμησή μου, γιατί ανταποκριθήκατε άμεσα και με τέλειο επαγγελματισμό στο κάλεσμα του Υπουργού Παιδείας, για να εφαρμόσετε για πρώτη φορά στην Ιστορία της Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας την τακτική οργανωμένη πρωινή σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Αποδείξατε ακόμη μία φορά έμπρακτα την αγάπη και την αφοσίωσή σας προς το λειτούργημά σας, την αγάπη που τρέφετε για τους μαθητές και για τις μαθήτριές σας. Μεταφέρετε αυτές τις μέρες τις πολύτιμες γνώσεις σας μέσα από την άρτια επιστημοσύνη σας, την ευσυνειδησία σας, χωρίς ωράρια, προς αυτούς και αυτές που αποκαλείτε παιδιά σας, δηλαδή, τους μαθητές και τις μαθήτριές σας. Είναι εξόφθαλμο ότι εισέπραξαν την έγνοια και την αγωνία σας και ανταποκρίθηκαν αμέσως και στο σύνολό τους στη γιγαντιαία αυτή προσπάθειά σας δικαιώνοντας απόλυτα τις προσδοκίες σας.

Θα ήταν παράλειψή μου, αν δεν ευχαριστούσα από καρδιάς και τη μαθητιώσα νεολαία μας, που παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει, δηλαδή, του περιορισμού στο σπίτι, βρήκαν το κουράγιο, την υπομονή και την επιμονή, να παρακολουθούν με σεβασμό και προσοχή τις παραδόσεις των μαθημάτων, να υποβάλλουν απορίες, τις οποίες εσείς με στοργή και με υπομονή τις επιλύετε πλήρως.

Αξίζει σε όλους σας ένα τεράστιο, ένα μεγάλο εύγε!

Παρά τα δεινά που περνούμε, παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, δεν πρέπει ποτέ να πάψουμε να κοιτάζουμε κάθε πρωί προς τη σκλαβωμένη μας γη και τον αγέρωχο αλλά κατεχόμενο από τον Αττίλα Πενταδάκτυλο. Το 1974 σημάδεψε τη ζωή όλων μας. Ιδιαίτερα των προσφύγων μας. Εκφράζω την πίστη, την ελπίδα αλλά και την πεποίθηση ότι είναι η τελευταία χρονιά, που οι πρόσφυγές μας γιορτάζουν το Άγιο Πάσχα μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες και τις περιουσίες τους.

Εύχομαι ολόψυχα, σε όλες και όλους ανεξαιρέτως, έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες να έχετε μια χαρούμενη Ανάσταση και ένα καλό Άγιο Πάσχα με την ισχυρή προσδοκία και την ακλόνητη ελπίδα ότι η ζωή όλων μας και εδώ στο χρυσοπράσινο φύλλο της Μεσογείου, θα επανέλθει πολύ σύντομα και με απόλυτη ασφάλεια σε ό,τι αφορά στην υγεία μας στην αρμονική κανονικότητά της».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1247