Κ. Χατζηγιάννης: Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για τη νέα σχολική χρονιά


Με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας  Κυριάκος Χατζηγιάννης αναφέρει:

«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου, πως λόγω της επανεμφανιζόμενης εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία μας. Γι’ αυτό το λόγο ποιώ έκκληση, όπως το ΥΠΠΑΝ ετοιμάσει πλάνο δράσεων, ώστε σχολεία, μαθητές κι εκπαιδευτικοί να δύνανται χωρίς χρονοτριβή, να αρχίσουν τη διδασκαλία.

Θεωρώ πως πρέπει άμεσα να ετοιμαστούν τα πρωτόκολλα ενεργειών στην βάση της  προηγούμενης εμπειρίας. Επιβάλλεται να βελτιωθούν οι μέθοδοί κι οι τρόποι αποτελεσματικότητας της εξ αποστάσεως διδασκαλίας ή κι άλλες σύγχρονες εναλλακτικές διδακτικές μέθοδοί, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μαθητές κι οι μαθήτριες να χάσουν μαθήματα είτε και το εφιαλτικό σενάριο να χαθεί μερικώς ή εξ ολοκλήρου το επόμενο σχολικό έτος.

Σε αντίθεση και ας μην ξεχνάμε πως η επιδημία του κορωνοϊού κτύπησε το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους, όπου μαθητές κι εκπαιδευτικοί είχαν ήδη διεξέλθει του μεγαλύτερου μέρους της ύλης. Συνεπώς, στο παρόν σχολικό έτος 2020-2021, το τεράστιο αυτό πρόβλημα και κίνδυνος εμφανίζεται από την αρχή. Αυτός είναι κύριος και καίριος λόγος που δεν μας επιτρέπει τον εφησυχασμό. Τα πρωτόκολλα πρέπει να τα γνωρίζουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πριν την 01/09/20, ημερομηνία ενάρξεως του σχολικού έτους και με σωστό οργανόγραμμα να τα εφαρμόσουν άμεσα. Πρόσθετα, καλείται η πολιτεία να λάβει αποφάσεις σχετικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση και την χρήση προστατευτικών μασκών στα σχολεία».




Comments (2)

  1. Kyriacos Papasolomontos:
    Aug 03, 2020 at 02:52 PM

    Μην αγχώνεστε. Το ΥΠΠΑΝ έχει έτοιμα πολλά plans: B,C, D κλπ.

  2. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Aug 04, 2020 at 12:00 PM

    Πώς θα γίνει κοινωνική αποστασιοποίηση όταν σε μια τάξη θα υπάρχουν 26 άτομα ( 25+εκπαιδευτικός) και όταν οι μαθητές κάθονται δύο δύο στο ίδιο θρανίο; (Και να υπήρχε ικανός αριθμός θρανίων για να καθήσουν ένας ένας δεν χωρούν 25 θρανία σε μια τάξη. Πάλι να κάνεις μικρότερες τάξεις με 12-13 μαθητές πρέπει να διπλασιαστούν οι αίθουσες και οι εκπαιδευτικοί που είναι οικονομικά και πρακτικά ανέφικτο. Πραγματικά πάμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο ή να λύσουμε το γόρδιο δεσμό.
    Πρόβλεψη: Περισσότεροι διευθυντές θα πεθάνουν από το άγχος στην προσπάΘεια τους να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα παρά από τον κορωνοιό.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3223