Κ Χατζηγιάννης: Με θάρρος επιστρέφουμε μετά από 6 μήνες. Καλή νέα σχολική χρονιά


 Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της  Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης αναφέρει:

«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρόνιας 2020/ 2021 εύχομαι σε όλους τους μαθητές μας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και πάνω απ' όλα υγεία, χαρά και ευτυχία. Τις ευχές μου επίσης μεταφέρω σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα σχολεία μας, οι οποίοι καλούνται να φέρουν σε πέρας κατά τη φετινή χρονιά το υψηλό λειτούργημα της παιδείας. Ευχόμαστε η πρώτη ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία να είναι ημέρα χαράς και κοινωνικοποίησης των παιδιών μας μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας. Εύχομαι οι νέες φιλίες, οι γνώσεις και οι δεξιότητες ζωής που θα αποκτηθούν κατά τη φετινή χρονιά να είναι λίπασμα για τη μορφωτική, κοινωνική, προσωπική και ηθική ανάπτυξη των μαθητών μας. Εύχομαι και η φετινή χρονιά να παραδώσει στην κοινωνία μαθητές-πολίτες, ικανούς να υπερασπιστούν τις βασικές ελληνοχριστιανικές αξίες, ελευθερίες και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανεβάζοντας τη μικρή μας πατρίδα ψηλά στο χάρτη του πολιτικού πολιτισμού.

Η φετινή χρονιά 2020 /2021 είναι χρονιά πρόκλησης. Η πανδημία του Κορωνοϊού έχει αλλάξει τις ζωές μας και μας υποχρεώνει να προσαρμοστούμε σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία της υγείας μας. Η εισαγωγή της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης στα σχολεία μας, ως συμπληρωματική μέθοδος διδασκαλίας, αποτελεί ένα νέο μέσο για την διασφάλιση της απρόσκοπτης και συνεχούς επιμόρφωσης των μαθητών μας και δίνει απάντηση στην αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την φετινή χρονιά.

Δεν μπορεί να μην εκφράσουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι, ενώ σε όλα τα σχολεία της Κύπρου κτυπά χαρούμενα το κουδούνι, τα σχολεία μας στα κατεχόμενα εξακολουθούν να είναι φυλακισμένα και σιωπηρά. Εξακολουθούν τα σχολεία μας στα κατεχόμενα να βιώνουν, σκλαβιά, κατοχή και πνευματική βεβήλωση τους από τις εθνικιστικές συμπεριφορές της τουρκικής κατοχικής δύναμης.  Τα εγγόνια των προσφύγων μας δε φοιτούν στα σχολεία των πόλεων και των χωριών τους και βιώνουν και αυτά ως μία ακόμη γενιά το δράμα της προσφυγιάς. Ευχόμαστε ιδιαιτέρως στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, που λειτουργούν ως μία φλόγα φώτισης της ελληνικής παιδείας, να συνεχίσουν να προσφέρουν παιδεία στα σκλαβωμένα παιδιά των εγκλωβισμένων μας».

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


1759