Η κυβέρνηση σκόπιμα διαιωνίζει την αδικία σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών


ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΥ ΚΑΥΚΑΛΙΑ*

Αναμέναμε ότι έστω και με καθυστέρηση επτά χρόνων, η κυβέρνηση μετά και την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου θα ενεργούσε, επιτέλους, εντός των αρχών του δικαίου και θα ήρε την απόφαση της που παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι οποίοι εργοδοτούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

Αντί αυτού, πληροφορηθήκαμε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ροκανίσει, εκ νέου, τον χρόνο.

Ως γνωστό, το Διοικητικό Δικαστήριο έχει κρίνει την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση το 2013, να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα από μισθωτούς σε αυτοτελώς εργαζόμενους, ότι «υπό τις περιστάσεις δεν ήταν επιτρεπτή».

Η κυβέρνηση, ασφαλώς, δεν έχει πλέον καμιά δικαιολογία και άδικα ροκανίζει τον χρόνο. Είναι υποχρεωμένη να ευθυγραμμιστεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, όπως εξάλλου η ίδια δήλωνε ότι θα πράξει. Να υπενθυμίσουμε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 28 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με την οποία «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμμορφωθεί με την όποια απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, η οποία αναμένεται, και η οποία αφορά στην προσφυγή των επηρεαζόμενων που εργοδοτούνται στα ΑΒΠ, για τη σχέση εργοδότη- εργοδοτουμένου».

Πολύ περισσότερο, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη, πολιτικά και ηθικά, να ενεργήσει εντός των αρχών του δικαίου, για να αρθεί η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων χιλιάδων εκπαιδευτικών, που βιώνουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα. Επιτέλους, να πάψει να συμπεριφέρεται ως κοινός παραβάτης.

, Βουλευτής ΑΚΕΛ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1998