Κ. Χ' Γιάννης: TIMSS 2019: Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και μαθητές μας για τη μεγάλη επιτυχία


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η έρευνα διεθνών τάσεων στα μαθηματικά και στις φυσικές επιστήμες, TIMSS 2019, συμπεραίνει, πως τα αποτελέσματα των μαθητών μας της Δ’ δημοτικού και της Β’ γυμνασίου είναι πάρα πολύ καλά αφού ξεπερνούν την κεντρική τιμή της κλίμακας. Γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά. Την κεντρική τιμή της κλίμακας την ξεπερνούν 64 χώρες. Το γεγονός αυτό μας προκαλεί αισιοδοξία, διότι οι μαθητές μας έχουν για πρώτη φορά ίδιες επιδόσεις με τα παιδιά από χώρες όπως η Φιλανδία και το Βέλγιο.

Το σύνολο των στατιστικών στοιχείων είναι καταγεγραμμένο. Εκφράζω θερμότατα συγχαρητήρια στους μαθητές/ μαθήτριες και εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος, των οποίων ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος, στους γονείς όχι μόνο για αυτά τα αποτελέσματα αλλά για το σύνολο του έργου που επιτελούν.

Καταδεικνύονται επίσης τα θετικότατα αποτελέσματα και η εξελικτική πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που εφαρμόζουμε τα τελευταία έτη, που καταρρίπτουν τις απόψεις περί του αντιθέτου. Με την συγκεκριμένη έρευνα, καταγράφονται πλέον τα θετικά αποτελέσματα και μας προσφέρεται ισχυρή βάση συνέχισης των προσπαθειών για βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Τα συμπεράσματα δηλώνουν πως η άψογη συνεργασία που επιδεικνύουν οι εκπαιδευτικοί μας με τους γονείς, το υψηλό επίπεδο πλέον μόρφωσης των εκπαιδευτικών μας με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, η ουσιαστική στήριξη του έργου των σχολικών μονάδων από την Πολιτεία και την Επιτροπή παιδείας και πολιτισμού της Βουλής, έχουν ως αποτέλεσμα θετικότατο ρυθμό μαθησιακής απόδοσης. Όσο αυξάνεται η συνεργασία όλων των φορέων παιδείας τόσο οι μαθητές μας αποκτούν αυτοπεποίθηση και θέληση για απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων, δεξιοτήτων.

Εκτιμώ ότι είναι ξεκάθαρο το συμπέρασμα, πως, ως πολιτεία, ως κοινωνία, πρέπει να δείχνουμε την εμπιστοσύνη που αρμόζει προς τους εκπαιδευτικούς μας, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τα παιδία μας. Οι εκπαιδευτικοί μας επιτελούν σήμερα δύσκολο έργο, λόγω πολλαπλών και ποικίλων προβλημάτων, και όμως συμβάλλουν ουσιαστικά, σε τέτοια αισιόδοξα αποτελέσματα, και για όλα αυτά τους ευχαριστούμε».

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


2168