Χ. Γεωργιάδης για ΑΒΠ ΥΠΠΑΝ: Να βρεθεί μια σωστή, λογική, δίκαιη λύση


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

"Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υποδέχτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού από κοινού με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη εκπαιδευτικούς απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων. Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής:
 
«Έχουμε ενημερωθεί, έχουμε συζητήσει το ζήτημα που απασχολεί το προσωπικό των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Κατανοούμε το πρόβλημα και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην επίλυσή του σ’ ένα πλαίσιο δημοσιονομικής ουδετερότητας που δεν θα επιβαρύνει δηλαδή οικονομικά το κράτος, αλλά και με ένα τρόπο σωστό και δίκαιο για το προσωπικό. Είναι θέση μας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να βρει τη λύση του, δεν μπορεί να ρυθμιστεί, φτάνει να υπάρχει λογική και καλή θέληση. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα αναλάβει πρωτοβουλία».
 
Ερωτηθείς για το πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:
 
«Επαφή και με την κυβερνητική πλευρά και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να βρεθεί επαναλαμβάνω για να βρεθεί μια σωστή, λογική δίκαιη λύση».
 
Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Κωνσταντίνου εκ μέρους της Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. - ΣΕΚ τόνισε τα εξής:
 
«Είχαμε σήμερα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Γεωργιάδη.
 Έχουμε παρουσιάσει το πρόβλημα το οποίο υπάρχει με την αγορά υπηρεσιών η οποία είναι μια μορφή απασχόλησης που στερεί όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι η πλέον άδικη μορφή απασχόλησης και γι’ αυτό το λόγο έχουμε υποβάλει αίτημα εδώ και αρκετό καιρό και είχαμε πει και στην συζήτηση για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών η οποία εφαρμόζεται από το 2013 στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.
 
Σήμερα βρήκαμε κατανόηση από τους οικοδεσπότες μας εδώ και ευελπιστούμε ότι θα διαμεσολαβήσουν με σωστό τρόπο για να λυθεί το πρόβλημα με ένα δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο που να μην δημιουργεί πρόβλημα. Να πούμε ότι έχουμε ήδη εισηγηθεί τον τρόπο επίλυσης στην κυβερνητική πλευρά για την επίλυση αυτού του προβλήματος η οποία δεν επιφέρει κανένα κόστος πρόσθετο στο κονδύλι του Υπουργείου Παιδείας και ρυθμίζει την απασχόληση ώστε να γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος και με τη λήξη της οποιασδήποτε σχολικής χρονιάς θα τερματίζεται η απασχόληση των εργαζομένων και ανάλογα με τις ανάγκες θα γίνεται επαναπρόσληψη την επόμενη χρονιά. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά λύνεται το πρόβλημα και είμαστε με καλή διάθεση για να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτή την ταλαιπωρία που υφίστανται οι εργαζόμενοι σ’ όλα τα προγράμματα.
 
Ερωτηθείς αναφορικά με το 30μηνο ο κ. Κωνσταντίνου, τόνισε τα εξής:
 
«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουμε την μονιμότητα. Θέλουμε να υπάρχει μια ευέλικτη μορφή απασχόλησης η οποία δεν θα δημιουργά το πρόβλημα το να υποχρεούται το κράτος να εργοδοτεί οποιοδήποτε εργαζόμενο χωρίς να τον έχει ανάγκη. Άρα θα τερματίζεται η απασχόληση με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επίδομα ανεργίας οι απασχολούμενοι και εφόσον υπάρχουν ανάγκες την επόμενη σχολική χρονιά θα επαναπροσλαβάνονται».
 
Ο κ. Σάββας Τούλλουπος, Γενικός Γραμματέας της ΠΑ.Σ.Ε.Υ ΠΕΟ, τόνισε τα εξής:
 
«Να ευχαριστήσουμε για τη συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Έχουμε συζητήσει το θέμα σφαιρικά και αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε δώσει όλη εκείνη την πληροφόρηση και έχουμε ικανοποιήσει όλες τις ανησυχίες που υπήρχαν γύρω από το ζήτημα της λύσης αυτού του προβλήματος. Νομίζω έφτασε η στιγμή, γνωρίζετε ότι είμαστε περίπου δύο μήνες σε μια κατάσταση απεργίας, κάπου εδώ το θέμα πρέπει να τελειώσει. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι αποδεκτή από εμάς και την εκτιμάμε θετικά. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα  θα καταλήξουμε στην επίλυση του διότι δεν αφήσαμε ζητήματα τα οποία δεν τα έχουμε απαντήσει όσον αφορά τις ανησυχίες του κράτους και γενικότερα της κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα της απασχόλησης αυτών των ανθρώπων.
 
Δεν ζητούμε και δεν επιδιώξαμε ποτέ να μετατρέψουμε τον οποιοδήποτε σε δημόσιο υπάλληλο μέσα από μια διαδικασία που είναι αντίθετη με το σύνταγμα. Δεν ζητούμε να είναι αορίστου χρόνου, αυτό που ζητούμε είναι να επανέλθουν ως απασχολούμενοι έτσι όπως ήταν πριν το 2013 για να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά ταμεία και συγκεκριμένα στο ανεργιακό ταμείο όπου η απασχόληση τους είναι 7 μήνες τον χρόνο περίπου και οι άλλοι 5 μήνες δεν υπάρχει οποιαδήποτε απασχόληση και καταλαβαίνουμε όλοι ότι σαν κράτος πρέπει να προστατέψουμε αυτό τον κόσμο με μια μίνιμουμ ασπίδα που είναι οι κοινωνικές ασφαλίσεις να μπορούν να παίρνουν το επίδομα και να βιοπορίζονται διότι πραγματικά υπάρχουν πολύ δύσκολες συνθήκες γι’ αυτές τις οικογένειες. Έχει άτομα τα οποία όλη την άλλη περίοδο μπορώ να σας πω παραστατικά ξεφορτώνουν κοντέινερ από τα ψυγεία για να μπορέσουν να έχουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν τις οικογένειες τους. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει ανάλογη ευαισθησία απ’ όλους μας και να λυθεί αυτό το πρόβλημα και με την επίλυση του είμαστε σίγουροι ότι ταυτόχρονα και τα προγράμματα θα αναβαθμιστούν, θα επανέλθουν σε μια σωστή πορεία και θα αποτελούν το αποκούμπι του στόχου που ήταν να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν όλα τα παιδία με όλα τα οικονομικά στρώματα. Άρα εμείς φεύγουμε αισιόδοξοι απ’ αυτή τη συνάντηση. Αναμένουμε να έχει θετικά αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν ούτως ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε και το θέμα της απεργίας μας και να επιστρέψουμε σιγά-σιγά στην ομαλότητα».
 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


2641