Υποσχέσεις Αβέρωφ σε ΣΕΚ και ΠΕΟ για όρους εργοδότησης στα ΑΒΠ του ΥΠΠΑΝ


Νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα

 Με ανακοίνωσή τους, οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ αναφέρουν:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30 το πρωί σε θετικό κλίμα συνάντηση των συντεχνιών ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και των εκπροσώπων των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κύριο Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού άκουσε τις θέσεις των συντεχνιών και των εκπαιδευτικών  για κατάργηση του καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών στα εν λόγω προγράμματα, έδειξε κατανόηση και υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει για επίλυση του θέματος. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συνάντηση η οποία δίνει ελπίδες για την επίλυση του προβλήματος με δίκαιο τρόπο, ο οποίος δε θα δημιουργεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στη λειτουργία των προγραμμάτων. Ο κ.Νεοφύτου ζήτησε όπως πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση σε μια βδομάδα ώστε να δοθεί χρόνος να συζητήσει το θέμα με την πλευρά της κυβέρνησης. 

Ευχαριστούμε τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για το ενδιαφέρον και τη θετική του ανταπόκριση και ευχόμαστε ότι θα δοθεί επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα αυτό που απασχολεί την εκπαίδευση εδώ και οκτώ χρόνια, μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω προγραμμάτων σε μισθωτούς για το καλό της εκπαίδευσης και της κοινωνίας γενικότερα.

Στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών στα ΑΒΠ του ΥΠΠΑΝ, οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν έξω από το ΥΠΠΑΝ την ερχόμενη Τετάρτη 16/06/2021 στις 09:00 το πρωί».

 

 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


2541