Συνέρχεται εκτάκτως την Πέμπτη η Επιτρ. Παιδείας για συζήτηση τροπολογιών σε σχέση με τις παγκύπριες


Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας ενημερώνεται εκτάκτως την Πέμπτη, στις 14:00, για τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την προετοιμασία των μαθητών, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε απόφοιτους, οι οποίοι θα πρέπει να παρακαθίσουν σε ανεξετάσεις.

Είναι αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των βουλευτών του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη, Αντρέα Καυκαλιά και Χρίστου Χριστόφια.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην ανάγκη τροποποίησης του περί Διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβαση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου και Ελλάδας Νόμου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε ότι αύριο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας υποχρεούται να συνέλθει εκτάκτως για να συζητήσει τις τροπολογίες που έφερε το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τις παγκύπριες εξετάσεις πρόσβασης στα ΑΑΕΙ της Κύπρου και της Ελλάδας.

«Σε ό,τι αφορά αυτές τις τροπολογίες θέλω ακόμα μια φορά να υπογραμμίσω ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η μεθόδευση για αποκλεισμό των ανεξεταστέων μαθητών από τις εξετάσεις πρόσβασης. Δεν είναι δυνατό να αποκλείουμε μαθητές από θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας επειδή έμειναν ανεξεταστέοι, αλλά σε 15 μέρες μπορεί να πάρουν κανονικά το απολυτήριο τους και με αυτό τον τρόπο να καταστρέφουμε ουσιαστικά ζωές παιδιών», πρόσθεσε.

Ανέφερε, τέλος, πως θέλει να ελπίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας θα συνειδητοποιήσει τι πάει να γίνει και γιατί δεν είναι δυνατό να γίνει μια τέτοια ρύθμιση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1743