Γλ. Χατζηπέτρου: Η ΠΑΣΥΔΥ δεν επιθυμεί να σχολιάσει την απόφαση του Ανωτάτου για τις περικοπές


Η ΠΑΣΥΔΥ δεν επιθυμεί να προβεί σε δήλωση για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με τις αποκοπές των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Γλαύκος Χατζηπέτρου, «η ΠΑΣΥΔΥ δεν επιθυμεί να κάνει την όποια δήλωση» σε σχέση με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο έκανε σήμερα αποδεκτές, κατά πλειοψηφία, τις εφέσεις που είχαν καταχωρηθεί κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου αναφορικά με τις αποκοπές των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.

Το Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε στις 29/3/2019 ως αντισυνταγματικές τις νομοθεσίες που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης για αποκοπές μισθών και μειώσεις των συντάξεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.
 




Comments (1)

  1. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Apr 11, 2020 at 12:19 PM

    Η απόφαση του Ανωτάτου είναι σεβαστή. Ζούμε όμως σε μια Δημοκρατική Χώρα και έχουμε το δικαίωμα να σχολιάζουμε. Σχολιάζω ως εξής: Όταν το 2013 ψηφίστηκε νόμος που περιλάμβανε μειώσεις και στους μισθούς των δικαστών, τότε οι δικαστές προσέφυγαν στα ...δικαστήρια και κατέριψαν δικαστικά τις μειώσεις μισθών που αφορούσαν τους εαυτούς τους. Ο νόμος τροποποιήθηκε και οι δικαστές δεν έτυχαν μείωσης μισθών όπως οι υπόλοιποι. Τώρα οι ίδιοι δικαστές αποφάσισαν ότι η μείωση των δικών μας μισθών είναι συνταγματική, ενώ η δική τους ήταν αντισυνταγματική.
    Ο καθένας να σκεφτεί από μέσα του και να κρίνει σιωπηλά την απόφαση για λόγους σεβασμού στη δικαστική εξουσία του κράτους μας...Συνειρμικά μου έρχεται στο νου το άγαλμα της Θέμιδας με το ζυγό, το σπαθί και τα δεμένα μάτια...


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1467