Έκτακτα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid19 σε Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη


Το Υπουργείο Οικονομικών, στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενημερώνει το κοινό ότι η εξυπηρέτηση στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), θα γίνεται μόνο με τη διευθέτηση ραντεβού, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ΚΕΠ, ώστε να περιοριστούν οι επισκέψεις, ΜΟΝΟ για τις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις οι οποίες αφορούν τις εξής υπηρεσίες:

1. Αίτηση για έκδοση ταυτότητας.

2. Έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας.

3. Αίτηση για έκδοση διαβατηρίου (ΜΟΝΟ αν προσκομιστούν εισιτήρια για ταξίδι).

4. Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης για νεογέννητο.

5. Καταχώρηση αριθμού Δελτίου Εγγραφής Αλλοδαπού στο σύστημα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να καταστεί δυνατή η εγγραφή πολιτών (ευρωπαίων ή τρίτων χωρών) στο ΓΕΣΥ.

6. Ταυτοποίηση της εγγραφής φυσικών προσώπων στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη».

7. Ταυτοποίηση της εγγραφής Εταιρείας στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη» - ΜΟΝΟ στα ΚΕΠ Λευκωσίας (Οδός Γεωργίου Σεφέρη 1, Έγκωμη), Λεμεσού και Αμμοχώστου. Αυτό ισχύει μόνο για οργανισμούς που είναι εγγεγραμμένοι στον Έφορο Εταιρειών. Για ταυτοποίηση άλλων οργανισμών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το [email protected]

8. Παραλαβή εγγράφων που έχουν εκδοθεί (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης, προσφυγικές ταυτότητες).

Αιτήσεις / δικαιολογητικά για τα πιο κάτω θα πρέπει να τοποθετούνται στα ειδικά κιβώτια που βρίσκονται στην είσοδο του κάθε ΚΕΠ:

- Αιτήσεις  που αφορούν Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων (π.χ. για συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα κτλ)

- Αιτήσεις για ΕΕΕ και για Επίδομα Τέκνου και Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας (Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ημερ. 21.3.2020,  δεν χρειάζεται για το έτος 2020 να υποβληθεί αίτηση Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας, από όσους είχαν υποβάλει σχετική αίτηση κατά το 2019 και η αίτησή τους εγκρίθηκε).

- Δικαιολογητικά για το ΕΕΕ και για το επίδομα τέκνου

-Αιτήσεις για φοιτητική χορηγία (κρατική φοιτητική μέριμνα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020). Δόθηκε παράταση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

Καλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα ΚΕΠ για άλλες υπηρεσίες, πέραν αυτών που σημειώνονται πιο πάνω.  Όσον αφορά την ανανέωση καρτών νοσηλείας, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι οι κάρτες/ ταυτότητες νοσηλείας που έχουν λήξει πρόσφατα (τους τελευταίους έξι μήνες) ή αναμένεται να λήξουν μέχρι 30 Ιουνίου 2020 παραμένουν σε ισχύ για περίοδο 6 μηνών από την ημερομηνία λήξης τους.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας για διευθέτηση ραντεβού για τις υπηρεσίες (1) έως (8) πιο πάνω:

Ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ, 7:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ.. Ως εκ τούτου, ωράριο εξυπηρέτησης κοινού 8:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ.. 

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού και λυπούμαστε για την ταλαιπωρία.  Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης την οποία βιώνουμε όλοι.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


802