Ικανοποίηση Κρατικών υπαλλήλων για την απόφαση του Υπουργικού για Συνταξιοδοτικό


           Με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις των Κρατικών υπαλλήλων ΠΑΣΥΔΥ,  ΟΕΛΜΕΚ,  ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΣΑΚ και Σύνδεσμοι Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς «εκφράζουν την  ικανοποίησή τους για τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει το Νομοσχέδιο για την εισαγωγή Επαγγελματικού Σχεδίου Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων των υπαλλήλων της κρατικής υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, ως αποτέλεσμα της σχετικής συμφωνίας που συνυπογράφηκε με τον Υπουργό Οικονομικών τον Μάιο του 2021.

            Με το δρομολογούμενο Νομοσχέδιο επιλύεται μια χρονίζουσα εκκρεμότητα που κρατούσε σε αβεβαιότητα χιλιάδες εργαζόμενους, μόνιμους και εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου, που παρέμεναν ανασφάλιστοι.

            Επισημαίνεται ότι, το εν λόγω Νομοσχέδιο διασφαλίζει θετικές συνταξιοδοτικές πρόνοιες για τους εργαζόμενους αλλά και για τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, εφόσον το σχέδιο θα λειτουργεί στη βάση της αρχής των εκατέρωθεν εισφορών εργοδότη και εργοδοτουμένου.

            Οι Οργανώσεις χαιρετίζουν ξανά την πολιτική βούληση που επιδείχθηκε, σημειώνοντας ότι θα προβούν τις αμέσως επόμενες μέρες στην ενδελεχή μελέτη του πολυσέλιδου Νομοσχεδίου και αναμένουν, μετά από την προβλεπόμενη συζήτηση στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, την ταχεία ψήφιση του Νομοσχεδίου σε Νόμο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

            Τέλος οι Οργανώσεις εκφράζουν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε για την επίλυση του προβλήματος αυτού ενώ ταυτόχρονα χαιρετίζουν τις δημόσιες δηλώσεις του και για επίλυση συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων σχετικά με τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα, που δε μπορούσαν να περιληφθούν στο παρόν Νομοσχέδιο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3223