Τιμητική διάκριση του Λογοτέχνη Λεωνίδα Γαλάζη με το χρυσό μεταλλιο του Μ. Αλεξάνδρου


O Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλαμίνας "Το Καφενείο των Ιδεών" (που περιλαμβάνει την εφημερίδα Η Φωνή της Σαλαμίνας, την περιοδική έκδοση Λόγου Φιλολογική Φωνή, Εκδόσεις "ΙΑΝΘΟΣ", το Θέατρο της Κούλουρης», το φιλολογικό περιοδικό Κουάριος και το Θεατρικό Εργαστήρι), θα απονείμει στον φιλόλογο-λογοτέχνη Λεωνίδα Γαλάζη το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου –Βεργίνας και το μετάλλιο και έπαινο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, για την προφορά του στα γράμματα και στον Πολιτισμό της Κύπρου.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, στην παρουσία του προέδρου του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη. Με τη διάκριση αυτή τιμώνται άνθρωποι που υπηρετούν τον πολιτισμό και έχουν κοινωνική προσφορά, στον ελληνικό χώρο, στην Κύπρο, καθώς και σε άλλες χώρες, όπως επίσης και οργανισμοί στους τομείς της Πολιτικής, της Επιστήμης, των Γραμμάτων και Τεχνών, για την κοινωνική προσφορά τους και για τις αξιόλογες επιτεύξεις τους. Η απονομή πραγματοποιείται, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημήτρης Μπόγρης».
     Ο θεσμός ξεκίνησε το 1985, με σκοπό την αναγνώριση και ηθική στήριξη ανθρώπων και οργανισμών οι οποίοι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Έκτοτε έχουν τιμηθεί με τη διάκριση αυτή επιστήμονες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, αθλητές, ερευνητές, οργανώσεις, οργανισμοί, σύλλογοι, κοινωνικές, περιβαλλοντικές, οικολογικές και άλλες ομάδες. Στα χρόνια αυτά που πέρασαν, έχουν τιμηθεί και αποδεχθεί τη ηθική αυτή αναγνώριση πολλοί επώνυμοι κι ανώνυμοι.

Με το χρυσό μετάλλιο Μ. Αλεξάνδρου τιμώνται φέτος οι: Νικόλαος Αμοργιανός, Δέσποινα Βολίδη, Λεωνίδας Γαλάζης, Ματθαίος Θεοδόσης, Βαλεντίνη Λούμπρα, Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου, Ροζίτα Σώκου, Σωτήρης Τσόγκας, Craig Czury, Nuhi Gashi, Michele Greco, Entela Kasi, Natasha Lako, Marina Pratici, Terrys Xrysos.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1763