Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Γενική Συνέλευση του Ο.Λ.Κ.


 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021, η 2η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής, μετά από την οποία ακολούθησε η Τελετή Υποδοχής των Νέων Μελών του Ο.Λ.Κ. Λόγω των μέτρων για πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν τα εξής:

1. Έκθεση πεπραγμένων έτους 2020

2. Προγραμματισμός δράσεων 2021

3. Επικύρωση της έγκρισης νέων μελών από το Δ.Σ.

4. Ταμειακός έλεγχος

5. Συζήτηση – κατάθεση απόψεων από τα παρευρισκόμενα μέλη

Τη Γ.Σ. συντόνισε η Γραμματέας του Ο.Λ.Κ., Φένια Κινικλή.

Κατά την παρουσίαση των Πεπραγμένων του 2020, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., δρ Λεωνίδας Γαλάζης, ανέφερε ότι παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν την προηγούμενη χρονιά, ο Ο.Λ.Κ. υλοποίησε με επιτυχία το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο "Καβάφης και Κύπρος", τη Σειρά Διαλέξεων "Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής" και άλλες εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα των εκδόσεων και έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα Πρακτικά του Συνεδρίου και των Διαλέξεων. Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υ.Π.Π.Α.Ν. Χορηγία προσέφερε ευγενώς στον Ο.Λ.Κ. και το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα Φώτος Φωτιάδης, ειδικά για το καβαφικό συνέδριο. 

Κατά το 2020, ο Ο.Λ.Κ. έγινε δεκτός ως πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συγγραφέων (EWC).

Για το 2021 προγραμματίζονται, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., το Β΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ομίλου με θέμα «“Απ’ των Κυθήρων τα νερά κι απ’ τους αφρούς της Κύπρος”: Κωστής Παλαμάς και κυπριακά γράμματα», η έκδοση της ποιητικής ανθολογίας Διακόσια χρόνια κυπριακής ποίησης και η ημερίδα Στέφανου Κωνσταντινίδη. Προγραμματίζεται επίσης η έκδοση του πρώτου τεύχους του Ετήσιου Δελτίου του Ομίλου.

Ακολούθως επικυρώθηκε ομόφωνα από τη Γ.Σ. η εισδοχή των εξής νέων τακτικών μελών του Ο.Λ.Κ.: Στέλλα Αλεξίου, Ανδρέας Αρτέμης, Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου, Αλεξία Βίκτωρος, Αλεξάνδρα Γαλανού, Ελένη Θεοχάρους, Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Νίκη Κατσαούνη, Μαρία Κούβαρου, Χριστάκης Κυπριανού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μακρής, Ανδρέας Μαλόρης, Αναστασία Ονουφρίου, Μιχάλης Κ. Παπαδόπουλος, Νεοφύτα Παπύρου,  Ήβη Πιερέττη, Μαριλένα Πόρακου, Νίκος Σακκάς και Λένια Τακούσιη-Χριστοφόρου. Ομόφωνα, επίσης, επικυρώθηκε η ανακήρυξη ως επίτιμων μελών του Ο.Λ.Κ. των: Κωνσταντίνου Γιαγκουλλή, David Holton, José Antonio Moreno Jurado, Μιχάλη Πασιαρδή, Τίτου Πατρίκιου και Δήμητρας Χριστοδούλου.

Μετά από την παρουσίαση του ταμειακού ελέγχου από την ταμία του Ο.Λ.Κ., Ηλιάδα Αδάμου, ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία κατατέθηκαν απόψεις των μελών του Ομίλου γύρω από διάφορα ζητήματα και υποβλήθηκαν εισηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του Ο.Λ.Κ. ολοκληρώθηκε με την τελετή υποδοχής των νέων μελών, την οποία συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, δρ Κυριάκος Ιωάννου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2216