Στον Κωνσταντίνο Γ. Γιαγκουλλή το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» του ΟΛΚ


Το Δ.Σ. του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής (Ο.Λ.Κ.) αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρία να απονείμει το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» (2021) στον Κωνσταντίνο Γιαγκουλλή, κορυφαίο μελετητή της κυπριακής λογοτεχνίας, της λαϊκής ποίησης και ευρύτερα του λαϊκού μας πολιτισμού και λεξικογράφο.

Το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» του Ο.Λ.Κ. απονέμεται σε λογοτέχνες ή μελετητές ή κριτικούς λογοτεχνίας, σε αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς τους στα κυπριακά γράμματα.

Η προσφορά του Κ. Γ. Γιαγκουλλή στα πεδία της μελέτης της κυπριακής λογοτεχνίας (με έμφαση στη λαϊκή ποίηση σε όλες τις εκφάνσεις της), της κυπριακής διαλέκτου και του θεάτρου σκιών είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και βαρυσήμαντη. Περαιτέρω, ο Κ.Γ. Γιαγκουλλής έχει αναδειχθεί με καιρό και με κόπο ως ένας από τους σημαντικότερους σκαπανείς της λεξικογραφίας της κυπριακής διαλέκτου – ο κορυφαίος σήμερα στον τομέα αυτό.

Με το έργο του ο Κ.Γ. Γιαγκουλλής ανέδειξε, με υποδειγματική αφοσίωση και επιστημονική τεκμηρίωση, την προσφορά των ποιητάρηδων και των λαϊκών ποιητών στον πολιτισμό μας και συνέβαλε σημαντικά στην επιστημονική μελέτη και λεξικογραφική αποτύπωση της κυπριακής διαλέκτου.

Λεπτομέρειες για την τελετή απονομής του Βραβείου θα ανακοινωθούν αργότερα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1378