Πραγματοποιήθηκε η 3η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής


 Εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, για την περίοδο 2022-2025

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022, η 3η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής, κατά την οποία έγινε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την τριετία 2022-2025.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν τα εξής:

1. Έκθεση πεπραγμένων έτους 2021

2. Προγραμματισμός δράσεων 2022

3. Επικύρωση της έγκρισης νέων μελών από το Δ.Σ.

4. Ταμειακός έλεγχος

5. Συζήτηση – κατάθεση απόψεων από τα παρευρισκόμενα μέλη

6. Εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής (2022-2025)

Τη Γ.Σ. συντόνισε η Γραμματέας του Ο.Λ.Κ., Φένια Κινικλή.

Κατά την παρουσίαση των Πεπραγμένων του 2021, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., Δρ. Λεωνίδας Γαλάζης, ανέφερε ότι παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Ο.Λ.Κ. πραγματοποίησε, με επιτυχία, συνολικά 11 εκδηλώσεις. Οι κυριότερες από αυτές είναι: Το τριήμερο Β΄ Επιστημονικό Συνέδριο του Ο.Λ.Κ., με θέμα «Παλαμάς και κυπριακά γράμματα», η ημερίδα για το πεζογραφικό έργο του Ανδρέα Ονουφρίου, η ημερίδα για το λογοτεχνικό έργο του Στέφανου Κωνσταντινίδη, καθώς επίσης και οι παρουσιάσεις των εκδόσεων του Ο.Λ.Κ. και άλλων βιβλίων.

Ο πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι το Δ.Σ. του Ο.Λ.Κ. αποδίδει μεγάλη σημασία στον τομέα των εκδόσεων και, ως εκ τούτου, κατά το 2021, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδόσεις:

1)    Τεύχος 1 του Ετήσιου Δελτίου των μελών του Ο.Λ.Κ. υπό τον τίτλο ΟΛΚή

2)    Ανθολογία Δύο αιώνες επώνυμης κυπριακής ποίησης 1837-2021

3) Καβάφης και Κύπρος. Πρακτικά του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου του Ο.Λ.Κ.

4) Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής.

Τέλος, ο Δρ. Γαλάζης, σημείωσε ότι το Δ.Σ. του Ο.Λ.Κ. εξασφάλισε από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υ.Π.Π.Α.Ν επιχορηγήσεις για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2022.

Για το 2022 προγραματίζονται, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., το Γ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ομίλου με θέμα «Διονύσιος Σολωμός και Κύπρος», η ημερίδα Παντελή Μηχανικού και η Σειρά Διαλέξεων και Συναντήσεων Συγγραφέων με το κοινό, υπό τον γενικό τίτλο «Όψεις της κυπριακής πεζογραφίας της πρώτης εικοσαετίας του 21ου αιώνα».

Ακολούθως επικυρώθηκε ομόφωνα από τη Γ.Σ. η εισδοχή των εξής νέων τακτικών μελών του Ο.Λ.Κ.: Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Αλεξία Βίκτωρος, Γιώργος Κωνσταντίνου, Στέλλα Μιλτιάδου, Αργυρούλα Τίκου, Στέλλα Αβραάμ, Ελευθέριος Πλουτάρχου, Ανδρέας Τόφαλλος, Λάζαρος Λαζάρου, Χρυσούλα Αλεξάνδρου, Χρήστος Γενακρίτης, Μαρία Χατζηνικόλα, Μαρία Παΐση, Βασιλική Σελιώτη.

Μετά από την παρουσίαση του ταμειακού ελέγχου από την ταμία του Ο.Λ.Κ., Ηλιάδα Αδάμου, και την ανάγνωση της έκθεσης από το μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής, Σάββα Βαρναβίδη, ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία κατατέθηκαν απόψεις των μελών του Ομίλου γύρω από διάφορα ζητήματα και υποβλήθηκαν εισηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο Β΄ Μέρος της Γενικής Συνέλευσης έγινε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την περίοδο 2022-2025.

Διοικητικό Συμβούλιο 2022-2025

Πρόεδρος: Λεωνίδας Γαλάζης

Αντιπρόεδρος: Κυριάκος Ιωάννου

Γραμματέας: Γαβριέλλα Παναγή

Ταμίας: Μαριλένα Πόρακου

Βοηθός Γραμματέας: Έλενα Ματσάγγου

Βοηθός Ταμίας: Στέλλα Αλεξίου

Κοσμήτορας: Σάββας Βαρναβίδης

Υπεύθυνη Ιστότοπου: Στέλλα Μιλτιάδου

Υπεύθυνος Τύπου: Γεώργιος Χαριτωνίδης

Εξελεγκτική Επιτροπή 2022-2025

Μαρία Μιχαηλίδου

Άγις Χαραλαμπίδης

Ανδρέας Χατζηθωμάς




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2186