Αποφάσεις της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου για τον θάνατο του Λεύκιου Ζαφειρίου


Με ανακοίνωσή της η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου για τον θάνατο του Λεύκιου Ζαφειρίου αναφέρει:

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον απροσδόκητο θάνατο του εκλεκτού των Κυπριακών και Ελληνικών Γραμμάτων λογοτέχνη, μελετητή και συνιδρυτικού Μέλους της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου/ΕΛΚ, Λεύκιου Ζαφειρίου και εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήρια μας στους αδελφούς του, μέλη της Ένωσής μας και ποιητές Μιχάλη Ζαφείρη και Φροσούλα Κολοσιάτου, όπως και στα άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου σε Έκτακτη Συνεδρίαση του σήμερα (20/2/2022) ανακοινώνει ότι η απονομή του «Βραβείου Γ.Φ. Πιερίδης» για το έτος 2022 στον Λεύκιο Ζαφειρίου για τη «Συνολική Προσφορά του στα Κυπριακά Και Ελληνικά Γράμματα» (που προανακοινώθηκε στις 29 Γενάρη, 2022) επιταχύνεται και θα λάβει χώρα σε σεμνή τελετή στη γενέτειρά του Λάρνακα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, γύρω στα τέλη Απριλίου. Το Βραβείο θα παραληφθεί από τα αδέλφια του εκλιπόντος, Μιχάλη Ζαφείρη και Φροσούλα Κολοσιάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αείμνηστος Λεύκιος Ζαφειρίου τιμήθηκε πέντε φορές με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, ενώ τιμήθηκε επίσης από την Ακαδημία Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΚ συνεννοείται εντός των προσεχών ημερών:

α) με τον Δήμο Λάρνακας, ώστε μία νέα οδός της πόλης να φέρει το όνομα του υπεράξιου τέκνου της Λεύκιου Ζαφειρίου.

β) με την κρατική ραδιοτηλεόραση, ώστε να παρουσιαστεί το έργο του σε εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου, οι οποίες επιπλέον θα ψηφιοποιηθούν για το διαχρονικό Αρχείο του, καθώς και το αντίστοιχο της Ένωσής μας, για να αξιοποιούνται συνεχώς.

γ) με τα συνεργαζόμενα Λογοτεχνικά Περιοδικά ΘΕΜΑΤΑ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΑΚΤΗ κ.ά., ώστε να εκδώσουν προσεχώς Αφιερώσεις σε βραβευμένα έργα του με έγκριτες κριτικές.

Τέλος, κατά την πορεία ποιητών-μελών μας με απαγγελίες, εντός των Τειχών Λευκωσίας, κατά τη Διεθνή Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου, θα απαγγελθεί και ποίηση του Λεύκιου Ζαφειρίου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2154