Διοργάνωση Πρώτου Παιδικού Συνεδρίου Λογοτεχνίας και Φιλαναγνωσίας: «Κι αν σπάζαμε λίγο τον κόσμο;»


   Ο Εθελοντικός Οργανισμός για την Προώθηση της Φιλαναγνωσίας «Μυθοπόροι», το Κέντρο Αριστείας SoScieAtH του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου συνδιοργανώνουν το Πρώτο Παιδικό Συνέδριο Λογοτεχνίας και Φιλαναγνωσίας, με τίτλο «Κι αν σπάζαμε λίγο τον κόσμο;». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 12:40 μ.μ. Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Αριστείας SoScieAtH ή να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση soscieath@euc.ac.cy.

 Το Συνέδριο, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, έχει σκοπό να φέρει τις ανάγκες των παιδιών στο προσκήνιο, προσφέροντας σε αυτά μια χαρούμενη εμπειρία μάθησης που θα περιλαμβάνει αφήγηση, εργαστήρια που προάγουν την αγάπη για το βιβλίο και την ατομική έκφραση, συζητήσεις με τη συγγραφέα, Υποψήφια της Κύπρου για το Διεθνές Βραβείο, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Άννα Κουππάνου, δράσεις δημιουργικής μάθησης και ελεύθερο παιχνίδι. Το Συνέδριο θα προσφέρει, επίσης, διηλικιακό εργαστήρι για έφηβους/έφηβες και ενήλικες, εργαστήρι για ενήλικες, καθώς και κοινές δράσεις για γονείς και παιδιά.

Το Συνέδριο, που αναμένεται να φιλοξενήσει πέραν των 250 παιδιών και ενηλίκων, θα προσφερθεί δωρεάν, ενώ στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, παιδιά και ενήλικες, θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής. 

Τα παιδιά και οι ενήλικες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά και την προτίμησή τους για ένα από τα εργαστήρια εδώ.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1625