Στον συγγραφέα Λευτέρη Παπαλεοντίου το βραβείο Γιώργος Φ. Πιερίδης για το 2023


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου σε πρόσφατη ειδική συνεδρίασή του απεφάσισε να απονέμει το βραβείο Γιώργος Φ. Πιερίδης για το 2023 στον συγγραφέα, ανθολόγο, ερευνητή, κριτικό, συν εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού «Μικροφιλολογικά», Ελευθέριο (Λευτέρη) Παπαλεοντίου, για την πολύχρονη συμβολή του στα Κυπριακά Γράμματα και στον Πολιτισμό της Κύπρου.

Ο Λευτέρης Παπαλεοντίου σπούδασε νεοελληνική λογοτεχνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1980-1984), όπου συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές (MA 1989, PhD 1994).

Από το 1994 διδάσκει στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με τον Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γιώργο Κεχαγιόγλου έχουν εκδώσει την Ιστορία της Νεότερης Κυπριακής Λογοτεχνίας (2010), και με τους Φοίβο Σταυρίδη και Σάββα Παύλου τη Βιβλιογραφία της κυπριακής λογοτεχνίας. Εξέδωσε βιβλία για μεταφράσεις του μείζονος ελληνισμού και επιμελήθηκε εκδόσεων πεζογραφημάτων Κυπρίων.

Με το ίδιο αναγνωρισμένο Βραβείο έχουν τιμηθεί – από το 2009 μέχρι σήμερα - οι σημαντικοί λογοτέχνες της Κύπρου: Μαρία Πυλιώτου, Πάνος Ιωαννίδης, Χριστάκης Γεωργίου, Θεοκλής Κουγιάλης, Ντίνα Κατσούρη, Ήβη Μελεάγρου, Μαρία Αβραμίδου, Χρίστος Χατζήπαπας, Κώστας Βασιλείου, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Μολέσκης, Κώστας Κατσώνης, Νεσιέ Γιασίν και Λεύκιος Ζαφειρίου.

Η τιμητική τελετή προγραμματίζεται για την Άνοιξη και θα αποσταλεί ανακοίνωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1906