Στον Κυριάκο Χαραλαμπίδη απονέμεται το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» 2023 του ΟΛΚ


Ανακοινώνεται ότι Το Δ. Σ. του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής (Ο.Λ.Κ.) ανακοινώνει ότι στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε να απονείμει το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» (2023) στον ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη, κορυφαίο ποιητή της Κύπρου και έναν από τους σημαντικότερους ποιητές του ελληνισμού.

Η προσφορά του Κυριάκου Χαραλαμπίδη απορρέει από την ποιητική μετάπλαση θεμάτων που σχετίζονται με την ταυτότητα, τη μνήμη, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κύπρου, καθώς και του ελληνισμού, γενικότερα. Για τον Χαραλαμπίδη, «η ποίηση είναι μια διαρκής επαναστατική πράξη κατά την οποία οι λέξεις σπάζουν το περίβλημά τους και εκρήγνυνται στο διάστημα, χαρίζοντας στην ποίηση αυτονομία και εσωτερικό δυναμισμό». Η λειτουργική αίσθηση της γλώσσας στη διαχρονία της, ο νηφάλιος ιστορισμός, η λεπτή και συχνά υποδόρια ειρωνεία, το πυκνό και βαθύ διακειμενικό υπόστρωμα του ποιητικού λόγου, η τιθασευμένη λυρική πνοή σε συνδυασμό με τη δεσπόζουσα αφηγηματικότητα είναι μερικά από τα γνωρίσματα της ποίησης του Κ. Χαραλαμπίδη.

Η τελετή απονομής του Βραβείου Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» (2023) του Ο.Λ.Κ. στον Κυριάκο Χαραλαμπίδη θα πραγματοποιηθεί σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθούν αργότερα.
Comments (0)

Add a new comment:Newsletter


1250