Διαμαρτυρία μαθητών έξω από το Προεδρικό, ζήτησαν κατάργηση των εξετασεων τετραμήνων


Πάλμας: Η Κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις, κάποιες αλλαγές μόνο για το καλό  των μαθητών

ΚΥΠΕ- «Δεν θα περάσει Υπουργέ» και «η νέα γενιά δεν σκύβει το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι», φώναξαν οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνο.
Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, κρατώντας πλακάτ και πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Όχι στις εξετάσεις τετραμήνων» και «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και όχι να εξοντώνει».
Σε ομιλία του στο χώρο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπήθιος είπε ότι «με τη σημερινή μαζική μας κινητοποίηση, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως θέλουμε ένα σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης και όχι ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο. Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας, που αψήφησαν τις απειλές του Υπουργείο Παιδείας για απουσίες και αποβολές και στέλνουν βροντερό μήνυμα πως το μαθητικό κίνημα δεν πρόκειται να λυγίσει και να υποταχθεί».

«Για μια ακόμη φορά δεν μπορούμε να μην διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και η κυβέρνηση το μαθητικό κίνημα. Εδώ και τρία χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο με δημοψήφισμα, αποχές από τα μαθήματα, συλλογή υπογραφών, κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή και το Υπουργείο, καταθέσαμε πάρα πολλές φορές τη θέση μας στο Υπουργείο Παιδείας και στην Επιτροπή Αξιολόγησης του μαθητή. Δεν μας έλαβαν υπόψη. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταλάβουν ότι δεν παζαρεύουμε το μέλλον μας, ότι δεν παζαρεύουμε με την παιδεία, ότι θέλουμε ολόπλευρη μόρφωση», σημείωσε.

Ψήφισμα στον Πάλμα  

Αντιπροσωπεία των μαθητών είχε συνάντηση, στο Προεδρικό, με τον  Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους. Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα, ο κ. Πάλμας προέτρεψε τους μαθητές να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δίκαια ζητήματά τους και για τα όσα, οι ίδιοι πιστεύουν, ότι είναι κακώς έχοντα προκειμένου να προσπαθήσουν να τα αλλάξουν.

«Να διατηρήσετε το δυναμισμό σας και τους αγώνες σας σε ένα υψηλό επίπεδο, άλλωστε σε δημοκρατικά πολιτεύματα, όπως είναι η Κύπρος, είναι αυτονόητο δικαίωμα ο κάθε πολίτης, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται, να διεκδικεί και να αγωνίζεται», είπε. Ο κ. Πάλμας κάλεσε επίσης τους μαθητές να προσπαθήσουν να αντιληφθούν ότι η Κυβέρνηση «προσπαθεί να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις, κάποιες αλλαγές μόνο για το καλό των πολιτών και στην προκειμένη περίπτωση των μαθητών».

«Το θέμα των τετραμήνων είναι ένα ζήτημα το οποίο - έχει δηλώσει και χθες ο Υπουργός ότι - βρίσκεται κάτω από αξιολόγηση», είπε ο κ. Πάλμας, σημειώνοντας ότι όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και δούμε τα αποτελέσματα, τότε η Κυβέρνηση θα προβεί σε μια «οριστική τοποθέτηση γύρω που τούτο το θέμα και όχι μόνο, αλλά και για πολλά άλλα ζητήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

«Τούτο είναι καθήκον και υποχρέωση της κυβέρνησης να κάμει. Σας ευχαριστώ και πάλι, συνεχίστε τους αγώνες σας με ανιδιοτέλεια, με δημοκρατικότητα και πάντοτε μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού», κατέληξε ο κ. Πάλμας.    

ΒΙΝΤΕΟ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1055