Έναρξη σχολικής χρονιάς 2019 – 2020 στα σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης


Αναφορικά με την έναρξη των εργασιών στα σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2019-2020, η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Οι εκπαιδευτικοί Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης θα παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες για ανάληψη καθηκόντων τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019.

2. Κατά την περίοδο από τις 2 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου 2019, θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την ομαλή, εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ώστε να αρχίσει η λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο από τις 2 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου 2019 θα ολοκληρωθούν ενέργειες όπως η κατανομή των νεοεγγραφέντων μαθητών σε τμήματα, η κατανομή υπευθυνοτήτων τμημάτων, η ενημέρωση του διδακτικού προσωπικού κατά ειδικότητα σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα, η προετοιμασία και προγραμματισμός των εργασιών των διαφόρων επιτροπών, η ανάληψη υπευθυνοτήτων και αρμοδιοτήτων από τους εκπαιδευτικούς, η κατανομή των μαθημάτων και η ανάληψη τμημάτων από εκπαιδευτικούς, η ετοιμασία αιθουσών, ειδικών αιθουσών και εργαστηρίων, ο έλεγχος υλικών, περιουσίας και αιθουσών του σχολείου, ο καταρτισμός του ωρολογίου προγράμματος, ο έλεγχος του σχολικού χώρου για εντοπισμό επικίνδυνων για την ασφάλεια των μαθητών σημείων κ.ά.

3. Οι μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα, να πάρουν βιβλία και το ωρολόγιο πρόγραμμα και στη συνέχεια να αρχίσουν μαθήματα.

4. Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τις 2 μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2019 θα παρακολουθήσουν σεμινάρια επιμόρφωσης, τα οποία θα προσφερθούν από τους οικείους επιθεωρητές.

5. Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2019 -2020 θα λειτουργήσουν συνολικά 114 σχολικές μονάδες από τις οποίες:

  • 64 Γυμνάσια (μόνο γυμνασιακό κύκλο)
  • 38 Λύκεια
  • 7 εξατάξια σχολεία (με γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο)
  • 5 Εσπερινά Γυμνάσια Λύκεια

6. Αναμένεται ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν συνολικά 39980 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 22991 θα φοιτήσουν στον γυμνασιακό κύκλο και οι 16989  στον λυκειακό κύκλο.

7. Στη συντριπτική τους πλειονότητα όλες οι διαπιστωμένες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν ικανοποιηθεί. Μέχρι σήμερα, για τη σχολική χρονιά 2019-2020, έχουν διοριστεί 206 μόνιμοι καθηγητές επί δοκιμασία και 438 συμβασιούχοι καθηγητές, ενώ αναμένεται ο διορισμός ακόμη 80 καθηγητών με σύμβαση. Το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε εκπαιδευτικοί οι οποίοι ήταν διορισμένοι τις προηγούμενες σχολικές χρονιές να επαναδιοριστούν, όπου είναι δυνατόν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2029