Η χορωδία των Μουσικών Σχολείων στην Αυστρία


Σε μία εξαιρετική εμφάνιση, η Παγκύπρια Χορωδία Ομοίων Φωνών Κοριτσιών Μουσικών Σχολείων Κύπρου «Vox Venus» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Συγκεκριμένα, συμμετείχε, μαζί με άλλα κορυφαία χορωδιακά σύνολα της Ευρώπης από την Αυστρία, Ουκρανία και Λιθουανία, στο ετήσιο χορωδιακό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Σεπτέμβριου 2019, στην Αυστρία. Στο χορωδιακό αυτό φεστιβάλ, η κυπριακή αποστολή κατάφερε με την εξαιρετική της παρουσία να εξασφαλίσει δύο προσκλήσεις για παρουσίαση του προγράμματος της στην Λιθουανία και Ουκρανία. Η μοναδική ερμηνεία των ταλαντούχων μαθητών μας σε συνδυασμό με τα αξιόλογα έργα της Ελληνικής και Κυπριακής Μουσικής λογοτεχνίας και της Μουσικής μας Παράδοσης ήταν οι παράγοντες που καθήλωσαν και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριου 2019, στην πόλη Gleisdorf στην αίθουσα Forumkloster ενώ το φεστιβάλ μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα, Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, στη πόλη Hatzendorf.

Το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, η χορωδία «Vox Venus» πραγματοποίησε συναυλία στο Riegersburg, στα πλαίσια της Συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Τη χορωδία δίδαξε και  διηύθυνε η μαέστρος Ελένη Κυπριανού. Στο πιάνο συνόδευσαν η Επιθεωρήτρια Μουσικής, Δρ Γεωργία Νεοφύτου και η Σύμβουλος Μουσικής, Δρ Χρυσάνθη Γρηγορίου.

Η Χορωδία Ομοίων Φωνών Κοριτσιών Μουσικών Σχολείων Κύπρου  «Vox Venus» συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2018 και  αποτελείται από κορίτσια που φοιτούν στα πέντε μουσικά σχολεία της Κύπρου. Μέσα στους λίγους μήνες που η χορωδία έκανε πρόβες διαφάνηκε ότι η πορεία της θα ήταν επιτυχημένη. Στο  πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα από το σύγχρονο διεθνές χορωδιακό ρεπερτόριο και  διασκευές τραγουδιών από τον χώρο της ελληνικής έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής.

Δυναμικό ήταν και το παρόν της χορωδίας των Μουσικών Σχολείων, η οποία πραγματοποίησε συναυλία σε ένα κοινωνικό ίδρυμα στο Fehring / Sonnenhof στο πλαίσιο της Κοινωνικής προσφοράς.

Η συμμετοχή της Κύπρου σε τέτοιου είδους διεθνείς εκδηλώσεις είναι σημαντική και απαραίτητη, αφού συμβάλλει στη(ν):

  1. Προβολή και ενίσχυση της Κυπριακής κουλτούρας και δημιουργίας μέσω της επιλογής του ρεπερτορίου, το οποίο αποτελείται από παραδοσιακά τραγούδια αλλά και έργα Σύγχρονων Κυπρίων και Ελλήνων Συνθετών.
  2. Εμπλοκή νεαρών χορωδών από την Κύπρο, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους σε φεστιβάλ που παρελαύνουν εξαιρετικά χορωδιακά σύνολα
  3. Στήριξη της κινητικότητας των μουσικών και η ανάδειξη του ταλέντου τους στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
  4. Ενίσχυση των δεσμών της Κύπρου με άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς δίνεται η ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά διαφορετικοί πολιτισμοί.



Comments (1)

  1. Ιωάννα Σατραζάμη:
    Sep 23, 2019 at 07:27 PM

    Συγχαρητήρια σε όλα τα υπέροχα κορίτσια, την εξαιρετική Μαέστρο και τις πολύτιμες πιανιστες! Μακάρι τα παιδιά της Κύπρου να έχουν συχνά τέτοιες ευκαιρίες για μουσικες ερμηνείες υψηλού επιπέδου, αλλά κυρίως για επαφή με κορυφαίες χορωδίες και μουσικούς άλλων χωρών.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2080