Νέα Κίνηση Καθηγητών: Να ενώσουμε δυνάμεις, για να ξεπεραστεί η κρίση


   Η Νέα Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), ανακοινώνει ότι «αξιολογώντας τις πρόσφατες εξελίξεις για το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή και των εξετάσεων τετραμήνων, καλεί τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει το συντομότερο στα αιτήματα της ΟΕΛΜΕΚ, προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των οργανωμένων φορέων (Εκπαιδευτικών, Γονέων, Μαθητών) και να εισακούσει τις εισηγήσεις που κατέθεσαν τόσο ο Σύνδεσμος Διευθυντών (ΣΕΔΜΕΚ) όσο και η ΟΕΛΜΕΚ, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση στην εκπαίδευση με τρόπο συναινετικό, με τρόπο που να αποβεί επωφελής για τους μαθητές και τις μαθήτριες και να επιτρέψει την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως έγνοια και καθήκον όλων των εμπλεκομένων στα θέματα της παιδείας πρέπει να είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και η παροχή των καλύτερων συνθηκών μάθησης και εργασίας. Συνεπώς, όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν και για το κρίσιμο θέμα της αξιολόγησης του μαθητή πρέπει να αποσκοπούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και να συνενώνουν εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και αρμόδιες αρχές στον κοινό τους αγώνα προς όφελος των νέων του τόπου μας.

Ως Νέα Κίνηση Καθηγητών πιστεύουμε ότι οι εισηγήσεις του Συνδέσμου Διευθυντών δίνουν διέξοδο στο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα το θέμα και γενικά ο τομέας της εκπαίδευσης και γι’ αυτό τις υποστηρίζουμε.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να ανακοινώσει τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσουμε με βάση και τη σχετική νομοθεσία.

Τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν μπορούν να αντιμετωπιστούν στην πορεία με τη συνεργασία και τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1012