Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Βραβείων των Διαγωνισμών Κώστα Μόντη


Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού  και Νεολαίας και το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων, διοργάνωσαν εκδήλωση στην οποία απονεμήθηκαν τα Βραβεία στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στον 16ο Διαγωνισμό Δοκιμίου Κώστα Μόντη και στον 7ο Διαγωνισμό Δραματοποίησης Στίχων του ποιητή.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 6Μαρτίου 2020 στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄– Δασούπολη.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης» κ. Ιλόνα Φωτιάδου-Μιχαηλίδου, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου κ. Γιώργος Γεωργής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: Μόντης και Ιστορία. Το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας – Μουσικό Λύκειο Λάρνακας, το Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα – Μουσικό Λύκειο Αμμοχώστου και η ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας παρουσίασαν τραγούδια σε στίχους Κώστα Μόντη.

Αθλοθέτης του Διαγωνισμού Κώστα Μόντη είναι το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










559