Οι αποφάσεις στο Προεδρικό ανέβαλαν την ανακοίνωση για τις Παγκύπριες


Αγώνας δρόμου για νέες διευθετήσεις  

Τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Προεδρικό για επαναλειτουργία των σχολείων από τις 21 Μαΐου έχουν ανατρέψει τους σχεδιασμους που υπήρχαν για τις Παγκυπριες Εξετάσεις. Το μόνο που ξεκαθάρισε ήταν η ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων που είναι η 9η Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  Paideia-News:

Το πρόβλημα που δημιουργείται, από την ώρα που επιστρέφουν όλοι οι μαθητές στα σχολεία είναι η έλλειψη αιθουσών που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις. Το μέτρο των 12 μαθητών ανά τάξη έχει διπλασιάσει τις ανάγκες για αίθουσες. Ήδη, μετά από τη σύσκεψη στο Προεδρικό άρχισε η καταγραφή των διαθέσιμων χώρων ώστε να καλύφθουν οι ανάγκες των σχολείων. Για τον σκοπό γίνονται σκέψεις να χρησιμοποιηθούν αίθουσες πολλαπλής χρήσης των σχολείων.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστούν διπλάσιοι επιτηρητές, κάτι που πρέπει να επιλυθεί σύντομα. Συμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι εξετάσεις θα πρέπει να τελειώσουν γύρω στις 26-27 Ιουνίου. Αν υπολογιστεί οτι θα απαιτηθούν άλλες δέκα μέρες για διόρθωση των γραπτών, η ανακοίνωση των βαθμολογιών για σκοπούς απολυτηρίου, που άλλες χρονιές γινόταν γύρω στις 23-24 Ιουνίου, φέτος θα γινει στα τέλη του πρώτου δεκαήμερου του Ιούλη. Με αυτά τα δεδομενα, οι ενδιαφερόμενοι να σπουδάσουν σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που χρειάζονται βαθμό απολυτηρίου μέχρι τις 15 Ιουλίου, μολις που θα προλάβουν την εγγραφή

Ήδη ο προαγραμματισμός άρχισε εκ νέου και υπολογιζεται ότι εκτός απροόπτου, μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των Εξετάσεων.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2940