Μέχρι τις 26 Ιουνίου, Τοποθετήσεις - Μετακινήσεις Μέσης Γενικής


Οι εγγραφές των μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά, που για πρώτη φορά θα γίνουν φέτος ηλεκτρονικά, είναι ένα από τα βασικά κλειδιά στην προσπάθεια έγκαιρης στελέχωσης των δημόσιων σχολείων. Οι πολλές ιδαιτερότητες και εκρεμότητες μετά από τη στασιμότητα που παρατηρήθηκε λόγω της καραντίνας και όλων των επακόλουθων της πανδημίας είναι ένα άλλο στοιχείο για το οποίο πιστεύεται ότι θα υπαρξει και φέτος όπως και πέρσι (λόγω ΜΕΠΕΥ) κάποια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της στελέχωσης. Όλα αυτά φυσικά, αν δεν υπάρξει αναζωπύρωση της πανδημίας το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News,τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τη Μέση Γενική Εκπαίδευση, που είναι και η πιο πολύπλοκη είναι τα εξής.

Από αύριο Τριτη ή την Τετάρτη θα αρχίσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών των μαθητών. Επειδή θα υπάρχουν γονείς μαθητών που δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τη διαδικασία θα παραχωρηθεί η σχετική βοήθεια σε αυτή την ομάδα γονιών. Η όλη διαδικασία πρέπει να οκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Σε περίπτωση που χρειαστεί και δοθεί η σχετική παράταση, θα αποτελέσει την πρώτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της στελέχωσης.

Μέχρι τις 26 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι πρώτες Τοποθετήσεις - Μετακινήσεις στη Μέση Γενική (Διεθυντές Βοηθοί Διεθυντές Α΄, Βοηθοί Διευθυντές και καθηγητές).

Αμέσως μετά, το Υπουργείο Παιδείας θα στείλει τις ανάγκες στην ΕΕΥ η οποία αναμένεται (χωρίς να υπολογιστούν καθυστερήσεις) να ανακοινώσει μεταθέσεις μέχρι τις 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με το πλάνο, θα ακολουθησει το ΥΠΠΑΝ με νέες Τοποθετήσεις Μετακινήσεις γύρω στις 26 Ιουλίου. Ακολούθως τον Αύγουστο θα ανακοινωθούν από την ΕΕΥ οι πρόσθετοι διορισμοί. Από την αποδοχή ή όχι των διορισμών από τους δικαιούχους τους θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει και δεύτερο σημείο για νέα καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της στελέχωσης.

Στο μεταξύ το ΥΠΠΑΝ αναμένει από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την αποπαγοποίηση των 11 θέσεων που προέκυψαν από τις πρόωρες αφυπηρετήσεις και η διασικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός αρχών Αυγούστου.

Στο φετινό καλοκαίρι με όλους τους αστάθμητους παράγοντες και τις αγωνίες, θα γίνει ακόμη πιο θερμό και με ψηλοτερους τόνους, αφού θα πρέπει να προστεθεί και η προεκλογική περίοδος των εκπαιδευτικών  (οι εκλογές της ΠΟΕΔ και της ΟΕΛΜΕΚ έχουν μετακινηθεί λόγω πανδημίας, από τον Μάιο στον Σεπτέμβριο).  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2873