Επικοινωνία της επιστήμης στους/στις μαθητές/τριες Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων
και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Θέμα: Επικοινωνία της επιστήμης στους/στις μαθητές/μαθήτριες Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο των δράσεών του για την επικοινωνία της επιστήμης, έχει δημιουργήσει τη σειρά podcast με τον τίτλο «Science Talks». Στόχος της είναι να συστήσει στο κοινό τους/τις ακαδημαϊκούς και ερευνητές του ιδρύματος και να συνδέσει την επιστήμη με την κοινωνία μέσω της παρουσίασης εκλαϊκευμένων επιστημονικών θεμάτων της ειδικότητάς τους. Οι μαθητές/μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από θέματα που τους/τις απασχολούν καθώς και να προβληματιστούν για τις μελλοντικές σπουδές τους. Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί είκοσι επεισόδια για θέματα όπως είναι οι λοιμώξεις, οι μαθηματικές χρονοσειρές, το Βυζάντιο, η βιολογία των καρκινοϊών, το παιδικό άσθμα, κ.ά. Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα https://anchor.fm/ucv-science-talks.

Καλείστε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας για την εν λόγω δράση, προτρέποντάς τους/τες να παρακινήσουν τους/τις μαθητές/μαθήτριες να αξιοποιήσουν το υλικό, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας και μελέτης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την επικεφαλής του Γραφείου Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων, κυρία Μαρίζα Λαμπίρη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση alumni@ucy.ac.cy ή στο τηλέφωνο 22894366.

α.α Ν. Γιασουμής

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης

Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Κοιν.: - Π.Λ.Ε., Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας

Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ.

Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










994