Εγγραφές Μαθητών Ιδιωτικών Σχολείων σε Δημόσια Σχολεία-Κατατακτήριες Εξετάσεις


Διευθυντές / Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Θέματα: Εγγραφές Μαθητών Ιδιωτικών Σχολείων σε Δημόσια Σχολεία -

Αναφορικά με τα πιο πάνω θέμα, αποστέλλονται οδηγίες και παρακαλείστε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για σχετική ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

α.α. Ν. Μουσουλίδης                                         α.α. Γ. Γιάγκου
Δρ Κυπριανός Δ. Λούης                                    Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης 
Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης          Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής
                                                                                    Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

A. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε δημόσια Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα έγγραφα/αποδεικτικά στοιχεία που αναφέρονται σ’ αυτή.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης ή στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Τεχνικής Εκπαίδευσης ή στις κατά τόπους Τεχνικές Σχολές, ανάλογα με το σχολείο που επιθυμούν να εγγραφούν, το αργότερο μέχρι τις 14 Μαΐου 2021, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω τηλεομοιότυπου. Σημειώνεται ότι, για να εγκριθούν οι εγγραφές σε Δημόσια σχολεία, οι μαθητές/τριες θα πρέπει πρώτα να επιτύχουν στις νενομισμένες κατατακτήριες εξετάσεις, όπου απαιτείται, και να έχουν εξασφαλίσει το ενδεικτικό ετήσιας επίδοσης ή απολυτήριο από το ιδιωτικό σχολείο.

Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη τα πιο κάτω:

α) Μαθητές/τριες που προέρχονται από ιδίου τύπου ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, δεν παρακάθονται σε κατατακτήριες εξετάσεις, για να εγγραφούν σε δημόσιο σχολείο, εκτός στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι μαθητές/τριες εκδηλώσουν ενδιαφέρον να επιλέξουν στον λυκειακό κύκλο, μάθημα ή μαθήματα, τα οποία θεωρούνται προαπαιτούμενα για την κατεύθυνση, κλάδο και ειδικότητα φοίτησής τους και δεν τα έχουν διδαχθεί.

β) Μαθητές/τριες που προέρχονται από ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης παρομοίου ή διαφορετικού τύπου, παρακάθονται σε κατατακτήριες εξετάσεις στα προβλεπόμενα από την Εκπαιδευτική Νομοθεσία μαθήματα.

γ) Μαθητές/τριες που προέρχονται από ιδιωτικά δημοτικά σχολεία παρομοίου ή διαφορετικού τύπου, παρακάθονται σε κατατακτήριες εξετάσεις στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και της Ιστορίας και εγγράφονται στην Α’ τάξη Δημοσίου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, μετά από επιτυχία σε αυτές.

δ) Περαιτέρω σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής στην επόμενη τάξη σε δημόσιο σχολείο είναι η προαγωγή του/της μαθητή/τριας στην τάξη στην οποία επιθυμεί να φοιτήσει.

Β. ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η περίοδος των κατατακτηρίων εξετάσεων θα ανακοινωθεί με εγκύκλιο, ενώ οι ακριβείς ημερομηνίες θα οριστούν από το κάθε κέντρο διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων.

Κέντρα διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, κατά επαρχία, θα είναι τα πιο κάτω, από τα οποία μπορούν να ληφθούν οποιεσδήποτε πληροφορίες για την εξεταστέα ύλη και το πρόγραμμα εξετάσεων.

Λευκωσία:  Λύκειο Απ. Βαρνάβα  22446969     Γυμνάσιο Αγλαντζιας     22335590

Λεμεσός: Λύκειο Αγίου Νικολάου   25692160      Γυμν. Αγ. Νεοφυτου      25694070

 Λάρνακα: Λύκειο Μακαρίου Γ'        24822686/7   Γυμνάσιο Δροσιάς        24653273

Πάφος: Λύκειο Μακαρίου Γ'           26932413      Γυμν. Αγ. Θεοδώρου    26913263

Αμμόχωστος: Λύκειο Παραλιμνίου 23811622      Γυμνάσιο Παραλιμνίου 23811644

Για τις Τεχνικές Σχολές οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να αποτείνονται στην Τεχνική Σχολή, όπου επιθυμούν να εγγραφεί και να φοιτήσει το παιδί τους.

Σημειώνεται ότι η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα γίνει στο σχολείο της εκπαιδευτικής περιφέρειάς του και στο οποίο μπορεί να προσφερθεί ο συνδυασμός επιλογών μαθημάτων που θα δηλώσει.

Γ. ΕΝΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προμηθευτούν έντυπα αιτήσεων από τις Γ ραμματείες των Σχολείων, από τις Σχολικές Εφορείες και τα Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης. Μπορούν επίσης να εκτυπώσουν τα έντυπα αυτά από την ακόλουθη ιστοσελίδα του ΥΠΠΑΝ: http://www.moec.gov.cy/dme/entypa.html

Δ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω τηλεομοιότυπου, στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης ως ακολούθως:

Επαρχιακό Γ ραφείο Λευκωσίας Τηλέφωνο: 22 806315 Τηλεομοιότυπο: 22 305507

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: dme-eparchiako-lef@schools.ac.cy

Επαρχιακό Γ ραφείο Λεμεσού Τηλέφωνο: 25 820883, 25 820882 Τηλεομοιότυπο: 25 305622

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: dme-eparchiako-lem@schools.ac.cy

Επαρχιακό Γ ραφείο Λάρνακας Τηλέφωνο: 24 821358 Τηλεομοιότυπο: 24 813277

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: dme-eparchiako-lar@schools.ac.cv

Επαρχιακό Γ ραφείο Αμμοχώστου Τηλέφωνο: 23811502 Τηλεομοιότυπο: 23826686

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: dme-eparchiako-amm@schools.ac.cv

Επαρχιακό Γ ραφείο Πάφου Τηλέφωνο: 26 804516 Τηλεομοιότυπο: 26 911453

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: dme-eparchiako-paf@schools.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1313