Οι διευθύνσεις και οι εκπαιδευτικοί Μέσης είναι έτοιμοι για να υποδεχτούν τα παιδιά στα θρανία


Τα σχολεία Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης είναι έτοιμα να υποδεχτούν αύριο Tρίτη μαθητές και μαθήτριες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-22.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη παρουσιαστεί στις θέσεις τους και η στελέχωση των σχολείων είναι πλήρης. Οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς είναι έτοιμες για να υποδεχτούν τα παιδιά στα θρανία.  Έχουν μεριμνήσει εξάλλου για την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας, όπως προβλέπεται στο σχετικό Πρωτόκολλο ούτως ώστε τα σχολεία να αποτελέσουν υγειονομικά ασφαλείς χώρους.

Στόχος είναι όμως να ισχύσουν και γενικότερα συνθήκες ασφάλειας στα σχολεία. Γι’ αυτό το λόγο το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θέλει να επισημάνει ότι δεν μπορεί να γίνουν δεκτές στα σχολεία συμπεριφορές μικρής μερίδας μαθητών οι οποίοι ορισμένες φορές παρεκτρέπονται και προβαίνουν σε ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών, με την επίκληση κάποιου «εθίμου της πρώτης ημέρας».

Καλούνται και οι γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους να αποφύγουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να αποφευχθεί και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από πλευράς των σχολείων.

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


873