Πρακτική άσκηση εκπαιδευόμενων Σχολικών Συμβούλων σε Δημόσια Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης


Διευθυντές/ Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και
Μέσης Τεχνικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
(Υπόψη Καθηγητών/τριών ΣΕΑ)

ΘΕΜΑ : Πρακτική άσκηση εκπαιδευόμενων Σχολικών Συμβούλων σε Δημόσια Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι έχει εγκριθεί η τοποθέτηση φοιτητών/φοιτητριών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, για λόγους πρακτικής άσκησης.

2. Η πρακτική άσκηση θα αρχίσει την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021 και οι φοιτητές θα τοποθετηθούν σε σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Οι εκπαιδευόμενοι Σχολικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τον/την Καθηγητή/Καθηγήτρια Σ.Ε.Α. του Σχολείου ο/η οποίος/α θα έχει και τον ρόλο του Μέντορα. Η τοποθέτηση των Μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών στα σχολεία γίνεται μετά από την αίτηση ενδιαφέροντος του/της Καθηγητή/Καθηγήτριας Σ.Ε.Α. με τη σύμφωνη γνώμη του/της Διευθυντή/Διευθύντριας για τον ρόλο του Μέντορα και την έγκριση της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ).

  1. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνητικό εμπιστευτικότητας και οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε προσωπικά θέματα θα είναι μετά από τη συναίνεση των εμπλεκόμενων μαθητών/μαθητριών. Η παρακολούθηση αυτή δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε περίπτωση μελλοντικού διορισμού των εμπλεκόμενων φοιτητών/φοιτητριών στη Δημόσια Εκπαίδευση. Η παρούσα άδεια μπορεί να ανακληθεί όποτε κριθεί σκόπιμο από την Αρμόδια Αρχή.
  2. Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής δέχεται αιτήματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους/τις Καθηγητές/Καθηγήτριες Σ.Ε.Α., οι οποίοι/ες προτίθενται να αναλάβουν τον ρόλο του/της Μέντορα των μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών στα Δημόσια σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
  3. Τονίζεται ότι η τοποθέτηση των εκπαιδευομένων γίνεται σε μια σχολική μονάδα ανά Τετράμηνο. Το Α' Τετράμηνο οι μεταπτυχιακοί/μεταπτυχιακές φοιτητές/φοιτήτριες τοποθετούνται σε Γυμνάσια και το ΕΓ Τετράμηνο σε Λύκεια /Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
  4. Όσοι/όσες Καθηγητές/Καθηγήτριες Σ.Ε.Α. ενδιαφέρονται να αναλάβουν ρόλο Μέντορα με έγκριση του/της Διευθυντή/Διευθύντριας, να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο έντυπο και να αποσταλεί στο ysea@schools.ac.cy μέχρι tq Δευτέρα 4/10/2021.
  5. Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής στο τηλ. 22800931.

    Δρ Κυπριανός Δ. Λούης Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης
    Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1503