Διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου rapid test σε μαθητές/τριες Γυμνασίων Πρόγραμμα Ιανουαρίου 2022


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων

Θέμα: Διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) σε μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων Πρόγραμμα Ιανουαρίου 2022

Έχω οδηγίες να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα και να σας πληροφορήσω ότι το πρόγραμμα διενέργειας οργανωμένου ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) με λήψη ρινικού επιχρίσματος στα δημόσια καίιδιωτικά Γυμνάσια θα συνεχισθεί με τον ίδιο τρόπο τον μήνα Ιανουάριο. Κινητές μονάδες δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας θα επισκέπτονται περιοδικά, σνσ εβδομήντα δύο (72) ώρες τα σχολεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται και θα εξυπηρετούν τους/τις μαθητές/μαθήτριες καθώς και το εκπαιδευτικό/άλλο προσωπικό του σχολείου που δύναται να εξυπηρετείται στις κινητές μονάδες δειγματοληψίας (rapid test) που λειτουργούν για το κοινό (σύμφωνα με το ισχύον δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας). Στους ελέγχους προτρέπονται να συμμετέχουν όλοι/όλες οι μαθητές μαθήτριες (είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε έχουν νοσήσει) για να αποτυπώνεται, συστηματικά, η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία και να εντοπίζονται έγκαιρα τυχόν κρούσματα, ώστε να διασφαλίζεται, κατά το δυνατό, η ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία.

  1. Επισημαίνεται ότι, στις περιπτώσεις που οι εβδομήντα δύο (72) ώρες συμπληρώνονται μέσα στο σαββατοκύριακο ή αργία, οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν για το κοινό, αφού το πρόγραμμα των κινητών μονάδων στα σχολεία εξυπηρετεί τις σχολικές μονάδες μόνο τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (π.χ. κινητή μονάδα που επισκέφθηκε σχολείο ημέρα Πέμπτη, θα το επισκεφθεί ξανά την επόμενη Τετάρτη.) Διευκρινίζεται ότι τις ημέρες που φαίνονται στο πρόγραμμα με κίτρινο φόντο (σαββατοκύριακα/αργίες) οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να μεταβαίνουν για τεστ στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν για το κοινό και όχι στον χώρο του σχολείου. Ως εκ τούτου, οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να ενημερώνονται σχετικά, ώστε να επιστρέφουν τη Δευτέρα ή μετά από αργία στο σχολείο με SafePass σε ισχύ.
  2. Τονίζεται ότι δεν θα γίνονται διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα για κανέναν λόγο. Ως εκ τούτου, οι Διευθύνσεις των σχολείων καλούνται όπως προσαρμόζουν τις δραστηριότητες της σχολικής μονάδας έχοντας υπόψη το πρόγραμμα επισκέψεων των κινητών μονάδων δειγματοληψίας. Σε περίπτωση που σχολική μονάδα για σοβαρό λόγο δεν μπορεί να διενεργήσει το τεστ τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, πρέπει να ενημερώνει έγκαιρα το ΥΠΠΑΝ για να μην μεταβαίνει άσκοπα η κινητή μονάδα στο σχολείο και να ενημερώνει ταυτόχρονα τους/τις μαθητές/μαθήτριες για να εξυπηρετηθούν από τις μονάδες δειγματοληψίας που λειτουργούν για το κοινό. Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις/ερωτήματα καλείστε όπως αποφεύγετε την απευθείας επικοινωνία με τους Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



    Δρ Κυπριανός Δ. Λούης
     
    Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1677