Διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου rapid test σε μαθητές/τριες Λυκείων, Τεχνικών Ιανουάριος 2022


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Λυκείων και ΤΕΣΕΚ

Θέμα: Διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) σε μαθητές/μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών Πρόγραμμα Ιανουαρίου 2022

Έχω οδηγίες να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα και να σας πληροφορήσω ότι το πρόγραμμα διενέργειας οργανωμένου ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) με λήψη ρινικού επιχρίσματος στα δημόσια κα(,ιδιωτικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές θα λειτουργήσει διαφοροποιημένο για τον μήνα Ιανουάριο. Μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2022, κινητές μονάδες δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας θα επισκεφθούν όλα τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται και θα εξυπηρετούν τους/τις μαθητές/μαθήτριες καθώς και το εκπαιδευτικό/άλλο προσωπικό του σχολείου που δύναται να εξυπηρετείται στις κινητές μονάδες δειγματοληψίας (rapid test) που λειτουργούν για το κοινό (σύμφωνα με το ισχύον δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας). Στους ελέγχους προτρέπονται να συμμετέχουν όλοι/όλες οι μαθητές μαθήτριες (είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε έχουν νοσήσει) για να αποτυπώνεται, συστηματικά, η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία και να εντοπίζονται έγκαιρα τυχόν κρούσματα, ώστε να διασφαλίζεται, κατά το δυνατό, η ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία.

  1. Για την περίοδο κατά την οποία θα διεξάγονται οι γραπτές αξιολογήσεις Α' Τετραμήνου (14/01/2022 μέχρι και τις 28/01/2022) στα δημόσια Λύκεια και στις Τεχνικές Σχολές, οι κινητές μονάδες δεν θα εξυπηρετούν τους/τις μαθητές/μαθήτριες στον χώρο του σχολείου. Ως εκ τούτου, οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να ενημερωθούν ότι πρέπει να εξυπηρετούνται από τα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν για το κοινό ώστε να προσκομίζουν την ημέρα της εξέτασης rapid test 72 ωρών.
  2. Διευκρινίζεται ότι στα Ιδιωτικά Λύκεια, στα οποία δεν θα διεξαχθούν εξετάσεις, οι κινητές μονάδες θα λειουργήσουν κανονικά τους ελέγχους, κάθε εβδομήντα δύο (72) ώρες.
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Δρ.Κυπριανός Δ. Λούης                                  Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης  
Διευθυντής Μέσης Γενικής                               Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής
 Εκπαίδευσης                                                   Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Κοιν.: Π.Λ.Ε.
Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας
: Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.
: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης
: Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1751