Εγκύκλιος για την είσοδο μαθητών/ριών στις σχολικές μονάδες για τις εξετάσεις Α' τετραμήνου


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων και Ιδιωτικών Λυκείων και ΤΕΣΕΚ

Θέμα: Είσοδος μαθητών/ριών στις σχολικές μονάδες για τις εξετάσεις Α' τετραμήνου

Έχω οδηγίες να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα και να σας πληροφορήσω ότι για την περίοδο των εξετάσεων Λ' τετραμήνου, οι μαθητές/μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών απαιτείται όπως επιδεικνύουν στη Διεύθυνση του σχολείου ή σε άτομο που ορίζεται από τη Διεύθυνση με την είσοδό τους στον σχολικό χώρο ένα από τα ακόλουθα:

  •  πιστοποιητικο ολοκληρωμένου εμβολιασμού (δύο δόσεις) για την ασθένεια COVID-19 ή
  •  πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 ισχύος 180 ημερών ή
  • αρνητική εργαστηριακή εξέταση (PCR) ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

2. α) Με βάση τα πιο πάνω, και σε συνέχεια της ταυτάριθμης εγκυκλίου με ημερομηνία 7/1/2022 (αρ. εγκυκλίου στο διαδίκτυο ypp13394) υπενθυμίζεται ότι για την περίοδο κατά την οποία θα διεξάγονται οι γραπτές αξιολογήσεις Λ' Τετραμήνου (14/01/2022 μέχρι και τις 28/01/2022) στα Λύκεια και στις Τεχνικές Σχολές, οι κινητές μονάδες δεν θα εξυπηρετούν τους/τις μαθητές/μαθήτριες στον χώρο του σχολείου. Ως εκ τούτου, οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να ενημερωθούν ότι πρέπει να εξυπηρετούνται από τα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν για το κοινό ώστε να προσκομίζουν την ημέρα της εξέτασης SafePass. Επισημαίνεται ότι στους/στις μαθητές/μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών θα δίνεται προτεραιότητα για τη διενέργεια του rapid test.

β) Υπενθυμίζεται ότι, από την υποχρέωση προσκόμισης αρνητικής εξέτασης εξαιρούνται οι μαθητές/μαθήτριες που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα (δύο δόσεις) ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης ισχύος 180 ημερών.

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης
Προϊστάμενος Γραφείου
Πολιτικής Άμυνας,
Ασφάλειας και Υγείας

Κοιν.: Π.Λ.Ε.
Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας
: Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.
: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης
: Παγκύπρια Oμοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


3488