Ανοικτός διάλογος με μαθητές στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης


«Χτίζοντας μαζί την Ευρώπη του Αύριο: Ο λόγος στους νέους» 

Στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση με μαθητές λυκείων, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Πρεσβείες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2022, μεταξύ των ωρών 11:10 π.μ. - 1:00 μ.μ., στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' Δασούπολης, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου από το κανάλι του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Youtube, στο σύνδεσμο https://youtu.be/FOacCAIi0Pc

Στη βάση των επιδιώξεων της Διάσκεψης, στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσει βήμα σε μαθητές να εκφράσουν τις ιδέες, τις προσδοκίες και το όραμά τους, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της Ευρώπης του μέλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 40 μαθητές εκπρόσωποι 20 λυκείων από όλη την Κύπρο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους και να αναπτύξουν τις θέσεις τους μέσω διαλόγου, ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, της Αν. Γενικής Γραμματέως Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο Υπουργείο Εξωτερικών κας Φιλίππας Καρσερά, της Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κας Μυρτούς Ζαμπάρτα, του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Αντρέα Κεττή και των Πρέσβεων της Γερμανίας κας Anke Schlimm, της Γαλλίας κας Salina Grenet Catalano και της Ολλανδίας κας Elke Paula Merks. Τη συζήτηση θα συντονίζει η  δημοσιογράφος κα Βίβιαν Κανάρη.

Η συζήτηση και κατάθεση ιδεών θα γίνει επί τριών θεματικών: 1.Αξίες και δικαιώματα, Κράτος Δικαίου, Ασφάλεια, Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, 2. Μετανάστευση 3. Ο ρόλος της ΕΕ στον κόσμο.

Θα προηγηθούν, στις 31 Ιανουαρίου 2022, μέσω τηλεδιάσκεψης, προπαρασκευαστικές συναντήσεις ομάδων των μαθητών των υπό αναφορά 20 λυκείων, για συζήτηση με τις Πρέσβεις Γερμανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας και εξαγωγή συμπερασμάτων και ιδεών. Τα αποτελέσματα του διαλόγου θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα της Διάσκεψης.

H εκδήλωση θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, τηρουμένων όλων των υφιστάμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1101