Καλλιτεχνική εκδήλωση: «Μια χαραμάδα στο κλειστό παράθυρο. Να γίνει δύναμη ζωής»


Στις 6 Μαΐου, στο Λανίτειο Θέατρου Λεμεσού, παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες 16 σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στα Βιωματικά Ποιητικά Εργαστήρια «Μια χαραμάδα στο κλειστό παράθυρο Να γίνει δύναμη ζωής» κατά τη σχολική χρονιά 2021/22, υπό την καθοδήγηση της Επιθεωρήτριας Φιλολογικών Μαθημάτων Χρυσούλας Αλεξάνδρου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο ΔΜΓΕ Δρ Λούης Κυπριανός και ο ΓΕΜΕ Δρ Νικόλαος Γιασουμής.

Στην εκδήλωση, σε μια ενιαία ενότητα, Χαραμάδας, Φωτός, Ζωής, προβλήθηκαν διαθεματικά οι δημιουργίες των παιδιών που αφορούσαν στον ποιητικό λόγο, στον δημοσιογραφικό λόγο, στις εικαστικές τέχνες, χρώμα, σχέδιο, ψηφιδωτά, μελωδία και κίνηση.

Όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά,  οι χαραμάδες γίνανε ηλιαχτίδες, οι ρωγμές  ελπίδα, , ο πόνος βάλσαμο, το σκοτάδι φως!

Το περασμένο φθινόπωρο, στα χρώματα γης και ουρανού, θάλασσας και αέρα, ξεκίνησε ένα ταξίδι συναισθημάτων και στάσεων ζωής, μέσα από τη μαγεία του άγνωστου.

Οι εμπειρίες ως οι αποσκευές,  ολοένα και πλήθαιναν. Το φθινόπωρο αγκάλιασε τον χειμώνα,  ο χειμώνας  φιλοξένησε την Άνοιξη , η Άνοιξη χαμογέλασε στο Καλοκαίρι, και όλες μαζί οι εποχές , γίνανε φως και ζωή.

Τα παιδιά μας βιώνοντας με πλήρη επίγνωση όλα τα τραγικά και ανάλγητα, όλα τα άτεγκτα και στυγνά της εποχής μας, απέδειξαν μέσα από το μεγαλείο της ψυχής τους πως έχουν τη δύναμη να γεμίζουν τις χαραμάδες με τα όνειρά τους.

Τα όνειρα αυτά, οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










636