Εκδήλώσεις βράβευσης για τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»


Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, οι δύο εκδηλώσεις βράβευσης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις 9.30 π.μ και 12.00 μ. αντίστοιχα) των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες».

Ο διαγωνισμός τελέστηκε υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Ακόμη,υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν 1200 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί 110 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κύπρο και την Ελλάδα που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη του Δήμου Στροβόλου και του Επιμελητηρίου Σερρών.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους

-ο κ. Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

-ο κ. Ευθύμιος Δήπλαρος, Βουλευτής (που εκπροσώπησε την κα Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας)

-η κα Ιωάννου Σοφία, Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης (που εκπροσώπησε στην εκδήλωση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τον κ. Πρόδρομο Προδρόμου, Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου)

-ο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο

-ο κ. Μάριος Στυλιανίδης, Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου (που εκπροσώπησε στην εκδήλωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τον κ. Πρόδρομο Προδρόμου, Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου)

-ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

-η κ. Θάλεια Αντωνίου, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Κυπρίων Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων

-ο κ. Θέμης Πολυβίου, Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου

- ο κ. Στεφάνου Πασχάλης, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς»

- ο κ. Ανδρέας Θεοδωρίδης, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης

-η κα Νέφη Καμέρη, Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης

-ο κ. Παρπούνας Χρήστος, Συντονιστής της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου.

Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισε η κα Αλέξια Βασιλείου, ερμηνευτής, συνθέτης και κοινωνική ακτιβίστρια μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός της.

Υπεύθυνος για την τεχνική υποστήριξη των δύο εκδηλώσεων ήταν ο κ. Ιωάννης Σαμολαδάς, Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών.

Υπεύθυνες για τη γραμματειακή υποστήριξη των δύο εκδηλώσεων: Τσανοπούλου Χρυσούλα, διοικητικός υπάλληλος της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών, Αρετή Δαμαλά, Γραμματεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών.

Παρουσιαστής των εκδηλώσεων, Ιωάννης Πούλιος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1337