Απαντήσεις σε ερωτήματα για τα έγγραφα του διαγωνισμού για Αγορά Υπηρεσιών Σχολικού Συνεργάτη ΟΑΠ


Θέμα: Απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν από ενδιαφερόμενους/ες σχετικά με τα έγγραφα του διαγωνισμού για Αγορά Υπηρεσιών από Πτυχιούχους, για εργοδότηση στη θέση Εξωτερικού/Εξωτερικής (Σχολικού/Σχολικής) Συνεργάτη/Συνεργάτιδας της «Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.)» του Υ.Π.Π.Α.Ν. (Αρ. Διαγωνισμού ΓΔ 07-22)

Η περίοδος υποβολής ερωτημάτων του διαγωνισμού για Αγορά Υπηρεσιών από Πτυχιούχους, για εργοδότηση στη θέση Εξωτερικού/Εξωτερικής (Σχολικού/Σχολικής) Συνεργάτη/Συνεργάτιδας της «Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.), έχει ολοκληρωθεί. Η Αναθέτουσα Αρχή, σας γνωστοποιεί απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν τεθεί από ενδιαφερόμενους/ες, οι οποίες δύναται να ενδιαφέρουν όλους/ες του/τις υποψηφίους/ες.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ανάμεσα στα έντυπα που πρέπει να παραδώσω, χρειάζεται και : α) Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου

β)Πιστοποιητικό Περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της παιδικής Πορνογραφίας γ)Εξουσιοδότηση για πληρωμές (FIMAS)

δ) Χρειάζεται να προσκομίσω κάποιο πιστοποιητικό ότι εργάστηκα (Από Κοινωνικές Ασφαλίσεις και τα συμβόλαια της ΕΕΥ);

Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού (ΜΕΡΟΣ Α', παρ. 9.3., σελ. 10),

«Η επιβεβαιωμένη ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει παράλληλα, αφού εκτυπωθεί και υπογραφεί, να υποβληθεί σε κλειστό φάκελο, συνοδευόμενη από αντίγραφα των πιστοποιητικών/δικαιολογητικών που απαιτούνται για επιβεβαίωση των στοιχείων της αίτησης, καθώς και το ΕΝΤΥΠΟ 1 του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΗΜΜΕΝΩΝ), στο ειδικό κιβώτιο προσφορών της Αναθέτουσας Αρχής».

Συνεπώς, στον κλειστό φάκελο που θα τοποθετηθεί στο ειδικό κιβώτιο προσφορών της Αναθέτουσας Αρχής, εσωκλείονται σε έντυπη μορφή: η εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία των διπλωμάτων/πτυχίων που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική αίτηση. Οτιδήποτε δεν ζητείται και δεν αναφέρεται στην ηλεκτρονική αίτηση, δεν εσωκλείεται στον φάκελο.

 

 

Επίσης, τι είναι η κατάσταση συνημμένων;

Θα πρέπει επίσης να συμπεριληφθεί το ΕΝΤΥΠΟ 1 του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΗΜΜΕΝΩΝ, σελ.30), όπου σημειώνονται τα όσα συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο.

2.

Εργάζομαι ως επιμελήτρια αορίστου χρόνου, σε Εσπερινό Σχολείο. Θα ήθελα να μάθω εάν είναι εφικτό να αιτηθώ για τη θέση αυτή;

Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού (ΜΕΡΟΣ Α', παρ. 5.1., σελ. 9),

«Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό αυτό έχουν φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι εγκατεστημένα νόμιμα στην Κύπρο ή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) ή σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη Διεθνή Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων (GPA) ή έχουν υπογράψει και κυρώσει συμφωνίες σύνδεσης ή διμερείς συμφωνίες με την ΕΕ ή με την Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων και πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο ΜΕΡΟΣ Β (ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) της παρούσας προκήρυξης». Επιπρόσθετα, «Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις» που αναγράφονται αναλυτικά στο σημείο: ΜΕΡΟΣ Β', παρ. 3.2., σελ. 18.

Επίσης, σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού (ΜΕΡΟΣ Α ', παρ. 10.2.1 & 10.2.2., σελ. 11),

«Ο έλεγχος των αιτήσεων/δικαιολογητικών θα γίνεται από Αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της Αναθέτουσας Αρχής, η οποία θα συσταθεί με βάση τους Κανονισμούς περί του Συντονισμού των Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθειών, Έργων και Υπηρεσιών (Γενικοί Κανονισμοί του 2007) (ΚΔΠ 201/2007).

«Θα απορρίπτονται αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι οποίες δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής που καθορίζονται αναλυτικά στο ΜΕΡΟΣ Β (ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) της παρούσας προκήρυξης».

Σύμφωνα με όλα τα προαναφερθέντα, αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοδήποτε άτομο πληροί τα πιο πάνω κριτήρια. Ακολούθως, η Αρμόδια Επιτροπή είναι υπεύθυνη για αποδοχή ή απόρριψη της κάθε αίτησης.

3.

α) Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, καθώς κάνω την αίτηση για Αγορά Υπηρεσιών (ΓΔ 07-22) της ΟΑΠ. Δεν μου επιτρέπει να αλλάξω τον αριθμό στον κατάλογο Διοριστέων, που είναι αυτόματα καταχωρημένος από πιο παλιά μου αίτηση, ούτε στο σημείο "Σχετική επαγγελματική πείρα" τα νέα στοιχεία μου. Τα πιο πάνω έχουν

Σύμφωνα με τον Οδηγό Συμπλήρωσης της πλατφόρμας που βρίσκεται στον σύνδεσμο: httDs://enimerosi.moec.aov.cv/archeia/1/vDDl3996c

στο σημείο 3 (σελ. 1) εξηγείται πώς εντοπίζεται στην πλατφόρμα η επιλογή για αλλαγή στοιχείων, στο αρχικό/βασικό/υποχρεωτικό μέρος της αίτησης που αφορά όλα τα προγράμματα Αγοράς Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ, δηλαδή στο ΠΡΟΦΙΛ.

 

 

αλλάξει από την τελευταία μου καταχώρηση.

β) Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί ενώ έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός (με σύμβαση) τις σχολικές χρονιές (ολόκληρες) 2009-2010 και 2010-2011 δεν μπορώ να την αναφέρω σαν εκπαιδευτική πείρα; γ) Πέρα από το πτυχίο δεν διευκρινίζεται τι άλλα δικαιολογητικά μπορούμε να βάλουμε:

Πχ ένα σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓ^ Η/Υ, Μεταπτυχιακό .

Πώς θα βαθμολογηθούμε, αφού δεν έχει πίνακα με μονάδες για κάθε ΠΡΟΣΟΝ; Πώς θα γίνει η επιλογή; δ) Η εργοδότηση ως δασκάλα σε Πολυδύναμα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών προσμετράται ως εμπειρία; / Έχω εργαστεί ως αντικαταστάτρια δασκάλα σε Δημόσια Σχολεία της Κύπρου και ακόμα δεν έχει περαστεί η μοριοδότησή μου. ε) Χρειάζεται να δηλωθεί επιτυχία στις εξετάσεις Διορισίμων; Υπάρχει μοριοδότηση για κάτι τέτοιο;

στ) Θα ήθελα να μάθω, εάν μετρά ή θεωρείται επαγγελματική εμπειρία η εργασία προηγούμενων ετών στο ίδιο πρόγραμμα της «Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.)

Επίσης, όταν υποβάλω την αίτηση, πως μπορώ να την εκτυπώσω;

Επομένως, μπορούν να ενημερωθούν τα νέα στοιχεία, στο γενικό ΠΡΟΦΙΛ της αίτησης. Ακολούθως, στο επόμενο μέρος της ηλεκτρονικής αίτησης, θα εμφανιστούν ενεργοποιημένα μόνο τα στοιχεία του ΠΡΟΦΙΛ τα οποία είναι απαραίτητα και αφορούν στην αίτηση για ΟΑΠ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού (ΜΕΡΟΣ Α', παρ. 5.3., σελ. 21), «Η ανάθεση περιόδων γίνεται μόνο σε δικαιούχους που περιλαμβάνονται στα Τελικά Μητρώα. Δεν θα υπάρχει σειρά κατάταξης των δικαιούχων στη βάση μοριοδότησης. Η ανάθεση θα γίνεται αναλόγως της ζήτησης των σχολείων στη βάση των αναγκών των μαθητών/τριών τους και της διαθεσιμότητας των δικαιούχων».

Συνοψίζοντας και σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, σε όποιο πεδίο δεν δίνεται πρόσβαση από την πλατφόρμα για να σημειώσετε επιπρόσθετες διευκρινίσεις, όπως π.χ. στην εκπαιδευτική πείρα, αυτό σημαίνει ότι δεν μοριοδοτείται για τους σκοπούς της συγκεκριμένης αίτησης (ΟΑΠ), επομένως δεν είναι απαραίτητο να δηλωθεί. (Προσοχή: Ενδέχεται να μοριοδοτείται σε άλλους Διαγωνισμούς Αγοράς Υπηρεσιών).

Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται επίσης επιτυχία στις εξετάσεις Διορισίμων, ούτε οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό πιστοποιητικό ή έγγραφο που δεν ζητείται να συμπληρωθεί στην ηλεκτρονική αίτηση. Όπως προαναφέρθηκε, η αίτηση κάθε υποψηφίου θα κριθεί για την εγκυρότητά της από την Αρμόδια Επιτροπή.

Προηγούμενη εργασία στο πρόγραμμα της ΟΑΠ θεωρείται επαγγελματική εμπειρία από την Αρμόδια Επιτροπή, μόνο για σκοπούς εργοδότησης στην ΟΑΠ. Δεν μοριοδοτείται όπως ούτε και τα προηγούμενα που έχουν ερωτηθεί. Επιπρόσθετα, η προηγούμενη εμπειρία στο πρόγραμμα της ΟΑΠ μπορεί να αναφερθεί και στο σημείο της ηλεκτρονικής αίτησης «Επιπρόσθετες πληροφορίες: Άλλα στοιχεία τα οποία θεωρείτε σκόπιμο να αναφέρετε» που θα βρείτε στο τέλος της δήλωσης ενδιαφέροντός σας για τον Διαγωνισμό Αγοράς Υπηρεσιών που αφορά στην ΟΑΠ.

Βλέπε σχετικό εικονίδιο στην πλατφόρμα και την πιο κάτω Σημείωση.

Σημείωση: Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, σας αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που δηλώσατε. Από εκεί, χρησιμοποιώντας τον

 

 

 

συνημμένο σύνδεσμο, μπορείτε να εισέλθετε ξανά στην αίτηση που υποβλήθηκε και να την τυπώσετε μόνο.

Εάν επιθυμείτε αλλαγές, κάνετε εκ νέου εισαγωγή στο σύστημα με τους κωδικούς σας, αλλάζετε τα στοιχεία που θέλετε στο γενικό μέρος του προφίλ, ακολούθως συμπληρώνετε εκ νέου την αίτηση προς ΟΑΠ και την υποβάλετε ξανά. Αυτή την διαδικασία μπορείτε να την επαναλάβετε όσες φορές επιθυμείτε όπως αναφέρεται στα έγγραφα του Διαγωνισμού:

«σε περίπτωση που ένας υποψήφιος, εκ παραδρομής, συμπληρώσει και υποβάλει λανθασμένα στοιχεία στην ηλεκτρονική του αίτηση, μπορεί να επανέλθει και να κάνει όσες αλλαγές θεωρεί απαραίτητες μέχρι να κλείσει το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής, νοούμενου ότι δεν έχει ακόυα υποβάλει την αίτησή του στο Ειδικό Κιβώτιο Προσφορών». (ΜΕΡΟΣ Α'. παο. 9.4., σελ. 10).

4.

Θα ήθελα να μάθω, εάν υπάρχει ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για κάποιες πληροφορίες όσον αφορά την Αγορά Υπηρεσιών ειδικά για την συμπλήρωση πλατφόρμας.

Όπως προαναφέρθηκε στην απάντηση 3, όλες οι σχετικές αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των αιτήσεων βρίσκονται στον σύνδεσμο: https://enimerosi.moec.aov.cv/archeia/1/vpp13996c.

Επίσης, στον σύνδεσμο

https://enimerosi.moec.αov.cv/vpp13996 υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό.

Εάν αφού μελετήσετε όλα τα σχετικά έντυπα, όπως επίσης και όλες τις απαντήσεις που δίνονται σε ερωτήματα ενδιαφερομένων με την παρούσα ανακοίνωση, έχετε διαφορετικές απορίες, μπορείτε να κάνετε χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης oap@schools.ac.cv.

5.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να στείλουμε την αίτηση της ΟΑΠ με συστημένο ταχυδρομείο;

Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού (ΜΕΡΟΣ Α', παρ. 9.3., σελ. 10),

«Η επιβεβαιωμένη ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει παράλληλα, αφού εκτυπωθεί και υπογραφεί, να υποβληθεί σε κλειστό φάκελο, συνοδευόμενη από αντίγραφα των πιστοποιητικών/δικαιολογητικών που απαιτούνται για επιβεβαίωση των στοιχείων της αίτησης, καθώς και το ΕΝΤΥΠΟ 1 του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΗΜΜΕΝΩΝ), στο ειδικό κιβώτιο προσφορών της Αναθέτουσας Αρχής που ευρίσκεται στο ισόγειο του ΚΤΗΡΙΟΥ Β των Κεντρικών Γραφείων του Υ.Π.Π.Α.Ν., στη διεύθυνση Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου, Ακρόπολη, 1434 Λευκωσία, το αργότερο μέχρι τις 6/6/2022, και ώρα 14:00».

Συνεπώς, η έντυπη μορφή της αίτησης και των αποδεικτικών στοιχείων μέσα σε κλειστό φάκελο, τοποθετείται στο ειδικό κιβώτιο είτε από τον ίδιο τον υποψήφιο είτε από εξουσιοδοτημένο άτομο (πχ courier) αντ' αυτού, μέχρι τις 6/6/2022, και ώρα 14:00.

 

 

6.

Εάν είμαι κάτοχος περισσότερων από ένα πτυχίο, ποιο προτιμάτε για την αίτηση στον εν λόγω Διαγωνισμό;

Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν άτομα που πληρούν προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού ΜΕΡΟΣ Α', παρ. 3.2., σελ. 18.

Επίσης, στο μέρος Δ' της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (Γνώση Γλωσσών-Ακαδημαϊκά Προσόντα), μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα από ένα πτυχία πατώντας το σύμβολο +

7.

Έχω λογαριασμό στην Πλατφόρμα Υποβολής Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τα προγράμματα του ΥΠΠΑΝ λόγω των προηγούμενων υποβολών σε άλλα προγράμματα (ΠΟΣ, ΔΡΑΣΕ+). Χρειάζεται να δημιουργήσω νέο λογαριασμό ή είναι εντάξει να υποβάλλω την αίτηση από τον υφιστάμενο;

Τα προσωπικά σας στοιχεία είναι ήδη αποθηκευμένα στο γενικό προφίλ σας στην πλατφόρμα και έτσι δε χρειάζεται να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό. Κάνετε εισαγωγή στο σύστημα με τους κωδικούς που ήδη έχετε και στους ενεργούς διαγωνισμούς αυτή της περιόδου θα βρείτε τον εν λόγω διαγωνισμό της ΟΑΠ. Τον επιλέγετε και προχωράτε στην αίτηση σας προς ΟΑΠ.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1093