Το Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου τίμησε τον αθλητή Στέλιο Κυριακίδη


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Μαθητική Ημερίδα  του  Επαρχιακού Γραφείου Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, με θέμα «Στέλιος Κυριακίδης, πρότυπο ανθρώπου και αθλητή» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς  στη γενέτειρα του αθλητή στο χωριό Στατός- Άγιος Φώτιος. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Στατού-Αγίου Φωτίου, τους οργανωμένους φορείς της Κοινότητας και το Σωματείο ΣΕΒΑΣ Πάφου «Στέλιος Κυριακίδης», εντάχθηκε στα πλαίσια της αθλητικής εκδήλωσης «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2022».

Εκπρόσωποι των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, παράγοντες του αθλητικού κόσμου και εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση θέλοντας να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του αθλητή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο κοινοτάρχης Στατού- Αγίου Φωτίου, κ. Μιχάλης Κίμωνος, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΣΕΒΑΣ Πάφου «Στέλιος Κυριακίδης»,  κ. Τάσος Θεοδοσίου, ο κ. Δημήτρης Κυριακίδης, γιος του αείμνηστου αθλητή, ο καθηγητής νεότερης ιστορίας του  Πανεπιστημίου «Νεάπολις», Γιώργος Γεωργής και ο Πρώτος Λειτουργός  Μέσης Εκπαίδευσης, κ. Γιώργος Κουτσίδης.

Στην εκδήλωση  έγινε, επίσης, απονομή βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες μαθητές που έλαβαν μέρος σε  παμπάφιο εικαστικό διαγωνισμό υπό την εποπτεία της  Επιθεωρήτριας Τέχνης κ. Μαρία Θεοφάνους και  ο οποίος εντάχθηκε στα πλαίσια της Ημερίδας, με θέμα τον Στέλιο Κυριακίδη ως πρότυπο ανθρώπου και αθλητή.

«Στόχος της Ημερίδας», όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κουτσίδης, «ήταν  πέρα της προσφοράς τιμών σε ένα αθλητή που επάξια τίμησε τις πανανθρώπινες αξίες του ολυμπισμού και του αθλητισμού, η δημιουργία σωστών ηθικών προτύπων για τους νέους μας, σε μια εποχή εμπορευματοποίησης των πάντων και σε μια προσπάθεια να αναχθεί ο αθλητισμός σε μια δύναμη που ενώνει, εμπνέει, δημιουργεί ελπίδα και μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».

Τα θέματα των εργασιών με τη σειρά που παρουσιάστηκαν  ήταν:

  • «1896: Μια νέα πορεία για τον Κυπριακό Αθλητισμό και η συμβολή των Γυμναστικών Συλλόγων»

          Λύκειο «Γιαννάκη Ταλιώτη» Γεροσκήπου

  • «Η συμμετοχή του Κυριακίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1936»

           Γυμνάσιο Α’ Αγίου Θεοδώρου Πάφου (Αθλητικό Σχολείο)

  • «Στέλιος Κυριακίδης, ο Μαραθώνιος της Βοστώνης (1946) και η αποτύπωσή του στον Ελλαδικό Τύπο»

Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας

  • «Οι Κυπριακές εφημερίδες για τη νίκη του Στέλιου Κυριακίδη στον Μαραθώνιο της Βοστώνης (1946)»

         Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου

  • «Η νίκη του Κυριακίδη στον Μαραθώνιο της Βοστώνης (1946) και η αποτύπωση της στον Αμερικανικό Τύπο»

         Λύκειο Κύκκου Πάφου

  • «Το πακέτο Κυριακίδη - Ο έρανος για την Ελλάδα»

          Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Πόλεως Χρυσοχούς

 Το Μουσικό Σχολείο Πάφου, υπό τη διεύθυνση του μουσικού Σωκράτη Τερπίζη, διάνθισε  μουσικά την εκδήλωση με τα τραγούδια «Τριανταφυλλένη» (Παραδοσιακό Κύπρου) και «Μενεξέδες και Ζουμπούλια» (Παραδοσιακό Μικράς Ασίας), τα οποία απέδωσαν καταπληκτικά ταλαντούχα παιδιά υπό τη συνοδεία ορχήστρας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1795