Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Φιλολόγους εκπαιδευτές/τριες που διδάσκουν Ελληνικά σε ξενόγλωσσους μαθητές/τριες


Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, στο Κρατικό Ινστιτούτο Επιμόρφωση Λεμεσού επιμορφωτικό σεμινάριο για τους/τις Φιλολόγους εκπαιδευτές/τριες που διδάσκουν Ελληνικά σε ξενόγλωσσους μαθητές/τριες των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου.

Το σεμινάριο εντάσσεται στην προσπάθεια ενημέρωσης και ενίσχυσης των εκπαιδευτών/τριών μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης στον Τομέα Ελληνομάθειας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εισαγωγής στη διδασκαλία των βιβλίων ΚΛΙΚ στα ελληνικά.

Στο Α΄ μέρος του Σεμιναρίου οι ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να δομείται ένα εξεταστικό δοκίμιο και για την τυπολογία των ασκήσεων που θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε αυτό. Στο Β΄ μέρος οι εκπαιδευτές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας, αναλόγως του επιπέδου του/των τμήματος/των που διδάσκουν, και ετοίμασαν ασκήσεις με βάση το βοηθητικό υλικό το οποίο τους δόθηκε. Τέλος, στο Γ΄ μέρος στο πλαίσιο της ανατροφοδότησης συζήτησαν στην ολομέλεια τα αποτελέσματα της ομαδικής τους εργασίας και αντάλλαξαν απόψεις.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με όλους τους/τις εκπαιδευτές/τριες που διδάσκουν Ελληνικά σε ξενόγλωσσους μαθητές/τριες, εντός Οκτωβρίου, στο οποίο δόθηκαν γενικές πληροφορίες για τη φιλοσοφία των νέων βιβλίων και για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διδάσκεται το μάθημα στη βάση των τεσσάρων δεξιοτήτων (κατανόηση προφορικού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου).

Το ίδιο Σεμινάριο προγραμματίζεται να γίνει στη Λευκωσία για τους/τις εκπαιδευτές/τριες των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Την επιμόρφωση των εκπαιδευτών/τριών ανέλαβαν οι Φιλόλογοι-Λειτουργοί της Υπηρεσίας Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης Άντρια Κούμα-Αθανασίου και Ανθή Περικλέους υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της Δρος Πόλας Χατζηνεοφύτου, Φιλολόγου, ΠΛΕ, Προϊσταμένης της Υπηρεσίας.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


947