Hμερίδα στο Ολοήμερο Σχολείο του Παγκυπρίου Γυμνασίου


Την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 14.00, στην Αίθουσα Τελετών του Παγκυπρίου Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα του Ολοήμερου Σχολείου Διαθεματικής και Διεπιστημονικής Μάθησης (Κατεύθυνση «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός») με τίτλο «Ομόκεντροι κύκλοι. Εγώ, η Πόλη μου, Ο Κόσμος. Ρίχνοντας ένα βότσαλο στη λίμνη της Έρευνας». Στην εκδήλωση, η οποία διαρθρώνεται στις τρεις θεματικές ενότητες «Εγώ», «Η Πόλη μου», «Ο Κόσμος», θα παρουσιαστεί η πορεία και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εργασιών των μαθητών και των μαθητριών του Προγράμματος, οι οποίες εκπονούνται κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών που φοιτούν στο Πρόγραμμα και σε άλλους/-ες ενδιαφερόμενους/-ες.

Στο Ολοήμερο Σχολείο Διαθεματικής και Διεπιστημονικής Μάθησης, το οποίο λειτουργεί φέτος για δεύτερη σχολική χρονιά στο Παγκύπριο Γυμνάσιο προσφέρονται δύο παράλληλες κατευθύνσεις, η  κατεύθυνση STEAM (Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά) και η κατεύθυνση Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός (Γλωσσολογία, Λογοτεχνία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Λαογραφία, Μουσειακή Αγωγή, Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία, Μεθοδολογία Έρευνας). Στο Πρόγραμμα αυτό έχει σημασία η ικανότητα επίλυσης προκλήσεων και επίτευξης έργου. Η μάθηση επιδιώκεται να είναι βιωματική και η γνώση να συνδέεται με τη ζωή και την κοινωνία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου. 

Για πρόσκληση στην εκδήλωση πατήστε εδώ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1083